Društvo

Jedinstveni u Hrvatskoj: Suradnja Fakulteta turizma sa Sveučilištem Lagos iz Nigerije

21-11-2023 • 12:32
Rva
U okviru projekta odobren je i dolazak nigerijskih profesora u Požegu koji se očekuje tijekom 2024. godine.

Na temeljima prethodnih zajedničkih publikacija s profesorom Ezendu Ariwom i potpisanog sporazuma, započeo je Erasmus KA171 projekt s University of Lagos Business School iz Nigerije, u okviru kojega su na partnerskoj instituciji na razmjeni sudjelovali Erasmus koordinator Marko Šostar, prodekan za razvoj i poslovanje Berislav Andrlić i vanjski suradnik Mario Hak.

Nastavnici Fakulteta turizma i ruralnog razvoja u Požegi održali su predstavljanje Sveučilišta Osijek i fakultetskih studijskih programa te prezentacije iz područja marketinga, menadžmenta i turizma. Tijekom boravka bila je je upriličena i ARUA (African Research University Alliance) konferencija na temu Transformacija visokog obrazovanja u Africi, a tijekom koje su predstavnici Fakulteta turizma i ruralnog razvoja aktivno sudjelovali.

Domaćini organiziranog tjedna učenja su bili rektorica Folasade Ogunsola, dekan Simeon Ifere i profesor Abraham Osinubi. Turistički razgled grada Lagosa i okolice je organizirao administrator Gbenga Adefarafakan. U okviru projekta odobren je i dolazak nigerijskih profesora u Požegu koji se očekuje tijekom 2024. godine.