Sport

Jakšićani dobili park za vježbanje na otvorenom

25-10-2023 • 07:37
Rva
Nove sprave postavljene su tijekom proteklog tjedna, a učenici Osnovne škole Mladost Jakšić bili su prvi koji su ih isprobali.

Mještani općine Jakšić dobili su park za vježbanje na otvorenom. Nove sprave postavljene su tijekom proteklog tjedna, a učenici Osnovne škole Mladost Jakšić bili su prvi koji su ih isprobali. Naime, radi se o projektu kojeg je Općina Jakšić prijavila te je ukupna investicija 44.300,00 EUR, od čega je 26.500,00 EUR sufinancirano od strane od strane Ministarstva turizma i sporta.

„Ovo je prvi otvoreni park za vježbanje na području općine Jakšić. Dugi niz godina je bilo želja, želja, želja…ali, jednostavno – nije bilo sredstava. Lokacija je dobra, nalazi se pokraj škole i korisnika već sad ima. Još dok su se izvodili radovi na postavljanju, bilo je već djece, ali park za vježbanje je namijenjen svim uzrastima. Nadam se da će se sve ovo kvalitetno i pametno koristiti i da neće biti oštećenja.“ – rekao je načelnik Općine Jakšić Ivica Kovačević za Požeški vodič.

Foto: Požeški vodič

„Igralište puno znači za naše učenike budući da sad imamo puno odmora, obzirom da smo u cjelodnevnoj nastavi. Djeca će ga zato sigurno puno koristiti. Osim toga, vjerujem da će ga koristiti i učitelji za nastavu tjelesne i zdravstvene kulture jer je broj sati tog predmeta u razrednoj nastavi, a koji je povećan s dva na tri.“ – dodao je Boško Obradović, ravnatelj Osnovne škole Mladost Jakšić.

Drugo važno gradilište u Jakšiću bilo je u Ulici Vladimira Nazora gdje je obnovljen kolnik u dužini 230 metara. Načelnik Kovačević dodaje kako je ulica asfaltirana davnih 80-ih godina, te da je cesta uništena od prometovanja kamiona s teretom. Stavljen je novi asfalt na dio ceste, te je ostalo još oko 240 metara, no dodaje kako će se s radovima pričekati, budući da taj dio ceste još nema kanalizacijsku mrežu. Radovi na kanalizaciji bi trebali biti gotovi na proljeće iduće godine, kada će se ići s obnovom kolnika u ostatku ulice. Ova je investicija sada vrijedna 40.000, EUR.

Proteklih dana završavalo se i uređenje ostatka gospodarske zone. Zona će sada imati kompletnu infrastrukturu: asfaltirane ceste i nogostupe, struju, vodu, plin i telekomunikacijske instalacije.

„Iz projekta revitalizacije gospodarstva Slavonije, Baranje i Srijem 2 dobili smo prošle godine 3,5 milijuna kuna, a dodali smo još naših 700 tisuća kuna. Kompletno uređenje zone svih ovih godina košta malo više od 10,5 milijuna kuna – kazao je načelnik Kovačević za Požeški vodič. Do kraja godine, dodao je načelnik, u planu je još uređenje mjesnog doma u Cerovcu i nabava uređaja za automatsko brojanje povratne ambalaže u reciklažnom dvorištu.