Sport

Ivan Smiljanić trostruki državni prvak

17-04-2023 • 08:43
Rva
Jedan od najvećih uspjeha požeškog sporta u mlađim kategorijama

Na Prvenstvu Hrvatske za najmlađe kadete požeški stolnotenisač Ivan Smiljanić pomeo je konkurenciju i postao trostruki državni prvak. Osvojio je naslov u pojedinačnoj konkurenciji, u mixu sa Karlom Ivičić iz STK Jakov Jadranovo i u paru s Edwinom Pavićem iz STK Vodovod Osijek.

Nagrade mu je uručio predsjednik Hrvatskog stolnoteniskog saveza Zoran Primorac. Čestitke klubu, trenerima i obitelji Smiljanić na ovim sjajnim rezultatima. Nadamo se da je ovo samo početak jedne velike sportske priče za grad Požegu.

Evo što su poručili iz kluba:

“Mladi igrač STK Požega i učenik škole Dobriša Cesarić Ivan Smiljanić nastupio ovoga vikenda je u Zagrebu na državnom prvenstvu najboljih Hrvatskih stolnotenisača.

U organizaciji Stolnoteniskog saveza Hrvatske i STK Zagreb u prelijepom prostoru kluba eminentno takmičenje održano je na vrlo visokom nivou prema svim standardima profesionalnog igranja stolnog tenisa, isto tako igračima je pružena sudačka i organizacijska pomoć u svakom pogledu. Iskusna sudačka ekipa te angažman mladih entuzijasta svakako su pomogli da se događaj odvije na najljepši način.

Naš mladi natjecatelj Ivan Smiljanić, uz pomoć svojega trenera Tomislava Kolareka, predstavio je naš grad i klub u najljepšem svjetlu. Ivan je u mješovitom paru sa suigračicom Karlom Ivčić iz Jadranova uvjerljivo osvojio zlato te je sa suigračem Edwinom Pavić iz Osijeka zauzeo pobjedničko postolje kod parova. U daljnjem dijelu takmičenja naš igrač u jakoj konkurenciji pobjeđuje u pojedinačnom dijelu natjecanja i osvaja zlato. Također, Ivanova suigračica i trening partnerica Karla Ivčić osvaja trostruku zlatnu medalju u ženskoj konkurenciji  po vodstvom mladoga trenera Tomislava Kolareka te se time da zaključiti da kvaltetan i studiozan rad svakako moraju pružiti rezultat.

 Nadalje moramo spomenuti da su naši najmlađi takmičari Tom Pirc, Ivano Špehar, Mato Ivčetić i Ivan Smiljanić pod vodstvom trenera Zlatka Pirca i Nikoline Raguž i Rajka Smiljanić također nastupili u ekipnom dijelu takmičenja te zauzeli četvrto mjesto gsje ih je samo nekoliko poena dijelilo od medalje. Naša mlada takmičarka Eva Josipović zauzela je peto mjesto igrom u paru dok se u pojedinačnom dijelu prvenstva nije uspjela plasirati u završnicu.

Svakako zahvaljujemo roditeljima na angažmanu, trenerima na pomoći i našim natjecateljima na trudu i odličnoj igri.”