Sport

Ivan Smiljanić prvak, Nera Vujasinović viceprvakinja Hrvatske

13-03-2023 • 11:47
Rva
Naši mladi igrači su ravnopravni renomiranim zagrebačkim klubovima, koji u svojem pogonu imaju na stotine djece, dvorane i profesionalne trenere

Iz Stolnoteniskog kluba Požega iz vikenda u vikend dolaze dobre vijesti. Proteklog vikenda u Varaždinu je održano Prvenstvo Hrvatske za mlađe kadetkinje i kadete, najjače domaće natjecanje u godini u ovoj kategoriji, na kojemu su sudjelovali najbolji članovi STK Požega, pobjednici regionalnih turnira.

Kako bi se bolje razumjela težina pobjeda na takvim natjecanjima, treba znati da je u Hrvatskoj registrirano 108 klubova, a da su naši mladi igrači ravnopravni renomiranim zagrebačkim klubovima, koji u svojem pogonu imaju na stotine djece, dvorane i profesionalne trenere.

Sada već poslovično najmlađi članovi predstavljaju svoj grad u najljepšem mogućem svjetlu, iako iz skromnih uvjeta za treniranje, s vrlo malom satnicom slobodne dvorane, bez profesionalnih trenera i uz veliki angažman trenerice Nikoline i roditelja natjecatelja.

STK Požega je nastupila u ekipnim, pojedinačnim, parovima i mix parovima. Ekipno su u petak nastupali u sastavu Matija Josipović, Nera Vujasinović, Nika Bunjevac, Lucija Novak i Eva Josipović. Ostvarili su sljedeće rezultate – Mladost Zagreb – Požega 2:3, Tis Zagreb – Požega 2:3 te Bjelovar – Požega 3:1. Nakon ispuštene prilike za prvim i drugim mjestom u skupini, pobijedile su za peto mjesto ekipu iz Jaske 3:1.

U pojedinačnom dijelu i parovima nastupali su Ivan Smiljanić, Nera Vujasinović, Matija Josipović i Matej Barišić.

Državni prvaci je u parovima Ivan Smiljanić, koji je s Nikolom Jurićem iz STK Marathon) osvojio prvo mjesto, dok je u parovima s Karlom Ivčić iz STK Jadranovo osvojio treće mjesto. Ivan i Karla imali su veliku priliku i vodstvo od 2:0 za ulazak u finale. Pojedinačno je Ivan Smiljanić zaustavljen u osmini finala od drugog nositelja Lovre Horvata iz STK Samobor.

Matija i Matej su u parovima tijesno izgubili u šesnaestini finala ispustivši vodstvo od 2:0. U pojedinačnom dijelu Matija je zauzela odlično peto mjesto, gdje ju je zaustavila finalistica turnira.

Nera Vujasinović i Kristijan Andabak iz STK Cibalia Vinkovc su u konkurenciji mješovitih parova zaustavljeni u osmini finala od pobjednika turnira. U kategoriji ženskih parova je Nera Vujasinović s Barbarom Tepeš iz STK Zagreb osvojila odlično drugo mjesto. Pojedinačno je Nera zaustavljena u četvrtfinalu od Petre Gašpar iz  STK Mladost Zagreb.

„Čestitke svim našim natjecateljima na osvojene tri medalje na Prvenstvu Hrvatske, odličnom ekipnom rezultatu koji je zamalo postao i senzacionalan.“, poručili su iz kluba. Djecu su na PH vodili Ljiljana, Rajko i Nikolina.