Sport

Ivan Smiljanić najbolje plasirani hrvatski igrač na međunarodnom turniru

04-09-2023 • 13:24
Rva
Varaždin je prošloga tjedna bio domaćin međunarodnog stolnoteniskog turnira za mlađe kategorije „WORLD TABLE TENNIS YOUTH CONTENDER“ koji je okupio 330 najboljih  mladih  igrača iz cijeloga svijeta

Varaždin je prošloga tjedna bio domaćin međunarodnog stolnoteniskog turnira za mlađe kategorije „WORLD TABLE TENNIS YOUTH CONTENDER“ koji je okupio 330 najboljih  mladih  igrača iz cijeloga svijeta – Kine, Japana, Koreje, Uzbekistana, Kazakhstana, Kanade, Kolumbije, Njemačke, Italije, Mađarske, Hrvatske i drugih zemalja. Hrvatska reprezentacija je nastupila u pet kategorija s 22 igrača A i B skupine. Ivan Smiljanić prvi puta je nastupio kao član A programa u kategoriji do U11 te je drugoga dana natjecanja zabilježio tri pobjede nad igračima Hrvatske, Malte i Tunisa, dok je izgubio utakmicu od odličnoga Koreanca. U četvrtfinalnom dijelu natjecanja Ivan je poražen od igrača Irske, te se ovog puta nije uspio plasirati u završnicu za medalju.

Ivan je najbolje plasirani hrvatski igrač na ovome eminentnom natjecanju, koji je zalaganjem i pobjedama dosegao visoki plasman, što je hvalevrijedno za njegov matični klub STK Požega, koji svojim nesebičnim radom svakoga dana pomiče granice kvalitete.

Svakako treba spomenuti da je klub dosegao najviši rang natjecanja Hrvatske superlige s muškim i ženskim sastavom u toj kategoriji, što je još jedan neosporni dokaz kvalitetnog pristupa radu za koji se iz kluba nadaju da će konačno  biti više primijećen i cijenjen.