Sport

I ove godine dva moto vikenda na Glavici

09-03-2023 • 20:21
Rva
Vojske i države su se mijenjale, a ostala je tradicija utrkivanja na ovoj kultnoj stazi za sve ljubitelje oktana

Prije gotovo pola stoljeća vožena je prva utrka na legendarnoj stazi Glavica. Tada, kao i sada, staza je bila pod upravljanjem vojske, s primarnom namjenom poligona za obuku vozača vojnih vozila. Vojske i države su se mijenjale, a ostala je tradicija utrkivanja na ovoj kultnoj stazi za sve ljubitelje oktana.

Posljednjih godina staza živi kroz motociklizam. Stasali su i novi vozači požeških moto klubova, među kojima se svake godine nađu prvaci u svojim kategorijama.

Da bez Požege nema ozbiljne sezone u cestovnom motociklizmu govori podatak što se ove godine od devet utrka četiri voze u Požegi. Isto toliko ih je na Grobniku, dok su jedini preostali koji su ušli u kalendar Križevci s jednom utrkom.

Ove godine Požega je dobila čast da na Glavici bude otvorena nova sezona cestovnih moto utrka 3. i 4. lipnja, u organizaciji Big Bike Racinga iz Slavonskog Broda. Prošle godine ovaj klub organizirao je uličnu utrku u Slavonskom Brodu, a ove godine odlučili su se to napraviti na Glavici. Osim ove discipline, istog vikenda u Požegi će se voziti prvenstvo u disciplinama oldtimer i supermoto

Utrka u organizaciji MK Sokol Požega održat će se 16. i 17. rujna, posljednjeg ljetnog vikenda. Vozit će se discipline cestovnih moto utrka te oldtimera, za koje će to biti posljednja i odlučujuća utrka sezone.