Društvo

Gradu Kutjevu odobreno 38.500 eura za sufinanciranje rada vrtića

28-11-2023 • 07:12
Rva
Uz novi vrtić i financiranje postavljanja dječjeg igrališta u tri faze, sljedeći zadatak je izgradnja dječjeg vrtića u Vetovu.

Središnji državni ured za demografiju i mlade odobrio je Gradu Kutjevu sredstva za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini u iznosu 38.500,00 EUR. Grad Kutjevo jedan je od 26 gradova koji su ostvarili pravo na financijsku potporu na temelju kvalitetne i pravovremene prijave. Sredstva su osigurana u Središnjem državnom uredu za demografiju i mlade kroz Javni poziv gradovima indeksa razvijenosti I.-IV. skupine sukladno uvjetima i kriterijima prihvatljivosti prijavitelja za financijsku potporu za održavanje i razvoj predškolske djelatnosti u 2023. godini.

Iz Grada Kutjeva ističu da neprestanim ulaganjem u predškolski odgoj i obrazovanje najmlađima nastoje pružiti kvalitetnu uslugu i različite aktivnosti u vrtiću. Uz novi vrtić i financiranje postavljanja dječjeg igrališta u tri faze, sljedeći zadatak je izgradnja dječjeg vrtića u Vetovu. Gradonačelnik Budimir istaknuo je kako se nada da će s radovima započeti iduće godine, jer je dio sredstva za izgradnju već osiguran.

Izvor: kutjevacki.hr