Društvo

Građani su predložili lokacije – Policija će mjeriti brzinu

20-04-2023 • 07:58
Rva
"Dio njihovih prijedloga je usvojen te će se na tim lokacijama i provesti ova akcija."

Ovog tjedna diljem Europe provodi se ROADPOL-ova akcija pojačanog nadzora brzine kretanja vozila te se u okviru pojačanih mjera u petak 21. travnja od 00.00 do 24.00 sata, provodi 24-satni nadzor brzine i na području Policijske uprave požeško-slavonske.

“U tu svrhu policija je pozvala građane da predlože lokacije na kojima žele da se kontrolira brzina kretanja te ovim putem zahvaljujemo. Dio njihovih prijedloga je usvojen te će se na tim lokacijama i provesti ova akcija.” – poručuju iz Policijske uprave požeško-slavonske.

Osim lokacija koje su predložili građani, policija će nadzirati brzinu i na lokacijama na kojima se prema statističkim pokazateljima događaju prometne nesreće uzrokovane nepropisnom ili neprilagođenom brzinom. U akciju je uključen maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika, kao i svi raspoloživi uređaji i oprema koja se koristi u nadzoru prometa. Također, prekršaji brzine utvrđivat će se i fiksnim kamerama za mjerenje brzine vozila.

Policijska uprava požeško-slavonska poziva vozače da poštuju ograničenja brzine na cestama, da voze oprezno i vode računa o svojoj sigurnosti, ali i sigurnosti drugih sudionika u prometu.

Izvor: PU požeško-slavonska