Kultura

Glazbeno druženje Gradske glazbe Trenkovi panduri i Gradskog puhačkog orkestra Daruvar

28-09-2023 • 07:14
Rva
Glazbeno druženje Gradske glazbe Trenkovi panduri i Gradskog puhačkog orkestra Daruvar.

U nedjelju 24. rujna u dvorištu „Kuće Kraljevića“ održan je koncert Gradske glazbe Trenkovi panduri i gostujućeg Gradskog puhačkog orkestra Daruvar.  Zaljubljenici u glazbu, među kojima se ispred Grada Požege našao i zamjenik gradonačelnika dr.sc. Borislav Miličević, nešto više od sat vremena uživali su u izvedbama najprije gostujućeg orkestra Daruvar, a zatim i požeških pandura pod vodstvom Mirka Čačića.

Na repertoaru su se, između ostalog, našle skladbe: „Tvoja mala barka“ N. Kalogjere, „Havana“ C. Cabela,  „Vilo moja“ I. Badurine, „Florentinska koračnica“ J. Fučika kao i nezaobilazna „Budnica Trenkovih pandura“. Posebno mjesto u izvedbi imala je i koračnica „Na most“ koju je skladao mladi glazbenik Trenkovih pandura Vice Krpan, učenik 7. razreda osnovne škole Dobriše Cesarića i vrstan svirač udaraljki i tenora.

Nakon koncerta uslijedilo je druženje glazbenika, a požeška gradska glazba u pomlađenom sastavu još jednom je pokazala koliko se glazba i kultura njeguju pod obroncima Požeške gore.