Kultura

Glazbena škola Požega domaćin državnog natjecanja učenika i studenata glazbe – komorni sastavi

08-12-2023 • 10:51
Rva
Na natjecanju sudjeluje 250 učenika i studenata.

Glazbena škola Požega domaćin je 62. Državnog hrvatskog natjecanja učenika i studenata glazbe – komorni sastavi. Na natjecanju sudjeluje 250 učenika i studenata iz 29 glazbenih i umjetničkih škola, Muzičke akademije u Zagrebu i Umjetničke akademije u Splitu. Natjecatelji će se natjecati u 7 disciplina – glasovirska duo, glasovir 6 i više ruku, dua, tria, kvarteti, kvinteti te sastavi 6-9 članova.

Natjecanje će trajati dva dana, 8. i 9. prosinca, a otvorio ga je zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha.

„Zadovoljstvo mi je nazočiti državnom natjecanju u našem gradu i čestitati Glazbenoj školi Požega na organizaciji. S ponosom pratimo razvoj naše Glazbene škole, na ponos je ovome gradu i ovoj županiji. Sa željom da se ugodno osjećate ovdje tijekom ova dva dana natjecanja.“ – rekao je zamjenik županice Ferdinand Troha.

Glazbena škola Požega na natjecanju se predstavlja sa šest komornih sastava, odnosno s 23 učenika, naglasio je ravnatelj Alen Kovačević.

„Izuzetna čast nam je biti domaćin jednog ovakvog vrijednog natjecanja, velika je odgovornost i veliki izazov. Nadam se da ćemo ispuniti sva očekivanja sudionika ovoga natjecanja, da će svi biti zadovoljni ishodom i rezultatima. Želim puno sreće svima na nastupu, ali i puno predanosti i strpljenja svim članovima ocjenjivačkog suda. Pred nama su dva dana natjecanja, paralelno u Plavoj dvorani i našoj Koncertnoj dvorani. Možemo se pohvaliti kako smo ponosni da će se predstaviti 23 naših učenika u ova dva dana.“ – rekao je Alen Kovačević, ravnatelj Glazbene škole Požega.