Društvo

[FOTO] 27. požeška Fišijada dobila pobjednika!

01-09-2023 • 12:10
Rva
Tradicionalna 27. Fišijada u Požegi okupila je ove godine 51 natjecatelja iz cijele kontinentalne Hrvatske, a pobjeda je otišla u Kutinu.

Tradicionalna 27. Fišijada u Požegi okupila je ove godine 51 natjecatelja iz cijele kontinentalne Hrvatske. Lijepo vrijeme već je u prijepodnevnim satima okupilo brojne posjetitelje, željne finih ribljih delicija.

Fišijadu i ove godine organizira Turistička zajednica Grada Požege, a otvorio ju je gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić.

Natjecatelji su kuhanju prionuli u 11 sati. Ugostiteljska ponuda Zlatnog luga je bogata i okupila je veliki broj ljubitelja ribljih specijaliteta, a da užitak bude potpun pobrinuo se bend De Gotho. Posjetiteljima su nakon otvorenja predstavilo kulturno-umjetničko društvo iz Češke, koje ćemo imati prigodu vidjeti u večerašnjem folklornom programu Zlatnih žica Slavonije.

Veliki broj posjetitelja okupio se u 13 sati oko umjetnog bazena, a sve kako bi svjedočili tradicionalnom lovu na šarane – i to rukama! Ovo natjecanje održava se u čast Marinku koji je prvi skočio u bazen sa šaranima i tako nenamjerno pokrenuo ovu tradiciju. Ove godine su se natjecala djeca, no zabavno je bilo gledati kako se curice i dječaci bore sa šaranima. Pobjedu je odnijela Vanesa Rosi, dok je drugo mjesto uhvativši šarana odmah nakon nje, zaslužila njezina sestra Veronika. Treće mjesto osvojio je Stjepan Vugrin, ponosni učenik Osnovne škole Julija Kempfa iz Požege, naglasio je.

Žiri nije imao nimalo lak zadatak isprobati 51 uzorak skuhanog fiša, no ipak su uspjeli odabrati tri najbolja, od kojih čak dva dolaze iz Kutine.

Nagrade su dodijelili zamjenik gradonačelnika Grada Požege Borislav Miličević i predsjednik Gradskog vijeća Grada Požege Matej Begić i direktorica Turističke zajednice Grada Požege Mirna Šimunović Svoboda. Prvo mjesto je tako otišlo u Kutinu, a pobjednički fiš skuhao je Željko Plantosar. Drugo mjesto osvojio je Željko Marušić, također iz Kutine, dok je treće mjesto osvojio Mario Matijević iz Požege.