Društvo

[FOTO] Vjernici ujedinjeni u molitvi na Devetnici Gospi od Suza u Pleternici

25-08-2023 • 10:00
Rva
[FOTO] Vjernici ujedinjeni u molitvi na Devetnici Gospi od Suza u Pleternici

To su suze boli radi onih koji odbijaju ljubav Božju. To su suze molitve, molitve majke koja daje snagu svakoj drugoj molitvi, to su suze nade koje otapaju tvrdoću srdaca- rekao je papa Ivan Pavao II. tijekom posvete svetištu Gospe od Suza u Siracusi. Upravo će molitva i nada i ove godine prožeti Pleternicu tijekom devetnice Gospi od Suza koja će se održati od 23. do 31. kolovoza. Devet dana molitve, mira i spokoja kroz koje se na Pleterničkom brežuljku okuplja tisuće vjernika koji traže utjehu i zagovor Naše Nebeske Majke.

Vrijeme prije misnog slavlja predviđeno je za duhovni program s molitvom svete krunice, koja započinje u 18,00 sati, ispovijed hodočasnika ili osobnu molitvu. Misno slavlje svakoga dana započet će u 19,00 sati, a ovogodišnju devetnicu predvoditi će dominikanac pater Anto Gavrić, redoviti profesor na Fakultetu filozofije i religijskih znanosti Sveučilišta u Zagrebu. Duhovni program završava nakon svete mise klanjanjem pred Presvetim Oltarskim Sakramentom.

U nedjelju 27. kolovoza duhovni program se nakon misnog slavlja nastavlja na Trgu bećarca koncertom duhovne glazbe s početkom u 21:30 sati. Zanimljivog sadržaja neće nedostajati ni u Interpretacijskom centru Terra Panonica jer se tamo 26. kolovoza prikazuje film Gospin grad, a na raspolaganju će biti i uvijek djeci zanimljiva vožnja turističkim vlakićem.

Foto: kutjevacki.hr