Gospodarstvo

[FOTO/VIDEO] U Požegi otvoren novi agro centar Agronom

01-03-2023 • 11:27
Rva
Uz široki izbor asortimana i povoljne cijene, kupce danas očekuju i dodatni pokloni!

Svoja vrata prijepodne je kupcima u Požegi otvorio agro centar Agronom, s više od 2.400 m2 zatvorenog i 2.000 m2 otvorenog prostora. Uz široki izbor asortimana i povoljne cijene, kupce danas očekuju i dodatni pokloni. Novi centar nalazi se na adresi Industrijska 47, Požega.

Agronom d.o.o. osnovao je 1996. godine Darko Aračić, koji je danas suvlasnik i predsjednik uprave društva.

„Ukupno ulaganje u ovaj centar je oko 2 milijuna eura. Nudi sve što je vezano za poljoprivredu u širem smislu i po tome smo jedinstven konceptu u Republici Hrvatskoj, jer ovo nitko nema u ovom obliku i volumenu. Vezani smo za poljoprivredu i želimo tako biti percipirani.“, izjavio je Aračić.

Prošlu godinu Agronom d.o.o. je završio s rekordnih 1 milijardu i 257 milijuna kuna prihoda. Samo prošle godine dodatno je zaposleno 130 ljudi, tako da Agronom danas broji 410 radnika. Aračić je najavio za kraj ljeta otvorenje novog centra u Pleternici, gdje se osim u centar investira i u silos, a cijela investicija vrijedna je oko 9 milijuna eura.

Novi centar otvorila je županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić.

„Zadovoljna sam i ponosna što je firma u Požegi, jer zapošljava veliki broj djelatnika i investira velika sredstva u Požeško-slavonsku županiju, čime značajno utječu na gospodarske pokazatelje županije. Svim zaposlenicima i vlasnicima želim puno uspjeha u budućem radu, da se investicije nastave jer znače nova zapošljavanja i nove investicije.“, rekla je županica Antonija Jozić.