Scena

[FOTO/VIDEO] Požega pjevala uz Silente za Malog princa

23-12-2023 • 09:04
Rva
Požega je pjevala za Malog princa čak i po kiši koja je na kratko zastala u grad, ali nije pokvarila ugođaj koji se stvorio na prostoru bivšeg atletskog stadiona.

U sklopu Adventa u Požegi održan je humanitarni koncert grupe Silente za Udrugu Mali princ. Atmosferu su zagrijali dečki iz Nevera benda, a zatim je došla grupa Silente, kojima je ovo bio prvi nastup u Požegi, no nadamo se ne i zadnji. Požega je pjevala za Malog princa čak i po kiši koja je na kratko zastala u grad, ali nije pokvarila ugođaj koji se stvorio na prostoru bivšeg atletskog stadiona. Kako je došlo do ove suradnje s Grupom Silente, ispričali su u svojoj priči o “Malom princu i Terci na tišinu”, a koju prenosimo u nastavku. Požega je još jednom pokazala da ima veliko srce, a sva prikupljena sredstva namijenjena su

Priča o Malom princu i Terci na tišinu: “Nazvat ćemo ga Mali princ, ali on stvarno postoji, tu je, među nama! Radi sve isto što i mi pa ga možda na prvu nećete ni primijetiti. Pohađa vrtić ili školu, nastoji usvojiti gradivo iako mu to malo teže ide nego većini, nastoji jesti i ono što mu se ne sviđa, često bezuspješno, ali trudi se, čak se i sam konstantno pokušavao uklopiti u okolinu i biti kao i ostali, sve dok nije shvatio kako je jedinstven i kako se ne mora stopiti s većinom, te kako to što je drukčiji ne mora biti nešto loše, dapače. Ovdje slijedi veliki zaplet priče koji uključuje Silente. Naime, naš Mali princ, veliki je fan spomenutog benda…”

“Tako svaki posjet njihovom koncertu, ma gdje god bio, za Malog princa još je jedna prilika za ispunjenje snova…nevjerojatno je koliko jedan dječak, kojemu povišeni tonovi u svakodnevici smetaju i ometaju senzoriku, može uživati u glazbi ovog jedinstvenog benda na 100 decibela, nevjerojatno je koliko jedan dječak, kojemu gužva, mijenjanje rutine i neki novi prostor stvaraju frustraciju, u ovom slučaju pak, to sve odrađuje s velikim zadovoljstvom i ushićenošću. Naime, kao i u svemu, tako i u slučaju našeg dječaka, motivacija igra ključnu ulogu, a kad voliš svaki ispjevani stih, svaki ton, svaki refren koji akteri naše priče perfektno otpjevaju, onda ćeš prebroditi sve ono što ti stvara stres kako bi uživao u opisanoj harmoniji glazbe.” – napisali su u svojoj objavi. Iz Udruge Mali prince zahvalili su se grupi Silente što su se nesebično odrekli svog honorara od koncerta, za dobrobit Udruge “Mali princ”.