Društvo

[FOTO/VIDEO] Klub navijača Dinama 1986-PŽ otvorio svoj prostor za druženja

29-01-2023 • 17:51
Rva
Kako bi omogućili članovima i simpatizerima okupljanje i druženje, večeras su otvorili vrata prostorija udruge u Ulici Stjepana Radića 5 u Požegi

Požeški kraj uvijek je imao jaku jezgru navijača zagrebačkog modrog kluba. U vrijeme Jugoslavije Dinamo je bio jedan od klubova „Velike četvorke“, koju su još činili splitski Hajduk i beogradski klubovi Crvena zvezda i Partizan. Opredjeljenje za neki od ova četiri kluba značilo je više od nogometa.

Sredinom osamdesetih godina, točnije u proljeće 1986. godine, osnovana je navijačka grupa Bad Blue Boys. Uzori su im bili tadašnji britanski navijači – glasno navijanje, grlo i dlanovi, i česti navijački sukobi. Od samog osnutka BBB je u Požegi imao vatrene članove na domaćim utakmicama i tada teškim gostovanjima, a bili su i dio događanja neodigrane utakmice između Dinama i Crvene zvezde 13. svibnja 1990. godine.

Kroz naredna desetljeća požeški navijači pratili su zagrebačke modre na najvećim utakmicama u Hrvatskoj i inozemstvu, a u ljeto 2021. godine odlučili su i formalno osnovati Udrugu navijača i simpatizera NK Dinamo Zagreb 1986 – PŽ sa sjedištem u Požegi. U kratkom vremenu okupili su preko stotinu članova iz svih krajeva.

Kako bi omogućili članovima i simpatizerima okupljanje i druženje, večeras su otvorili vrata prostorija udruge u Ulici Stjepana Radića 5 u Požegi. Okupilo ih se više desetaka svih generacija, od srednjoškolaca do onih koji su zagazili u pedesete. Veže ih isto – ljubav prema Dinamu.

“Među nama su ljudi koji su uz Dinamo prošli London, Zurich, Milano, Budimpeštu, Beograd, Banja Luku, Mostar, Suboticu, Sarajevo, Ljubljanu i brojne druge gradove, ali i mlađe generacije koje tada nisu ni rođene.”, govore nam vođe kluba.

Kreirali su Facebook stranicu na kojoj možete pratiti najnovije aktivnosti, gostovanja i arhivske fotografije s Požežanima u prvim redovima.

“Želja nam je družiti se, ići na utakmice, raditi navijačke murale, djelovati humanitarno. Prošle godine organizirali smo prvi malonogometni turnir za našeg pokojnog člana, a donacije od kotizacije smo darovali njegovoj obitelji. Želja nam je da to postane memorijalni turnir njemu u spomen. Udruga će štiti i tekovine Domovinskog rata u kojemu su Bad Blue Boysi dali veliki doprinos.”, dodali su.

Prostor udruge, u kojemu se možete učlaniti, nabaviti navijačke rekvizite i osvježiti se, bit će otvoren radnim danom od 11 do 14 sati te od 17 do 19 sati. Dobrodošli su svi kojima je u srcu – Dinamo!

Prostor su otvorili bakljadom: