Sport

[FOTO] Uremović prvu utakmicu u dresu Bijelih odigrao u Slavoniji

14-09-2023 • 07:36
Rva
Požežanin Filip Uremović zaigrao je svoju prvu utakmicu u dresu Bijelih i to u Slavoniji.

Prekrasno je jučer bilo na stadionu Stanko Vlainić Dida u Slavonskom Brodu gdje je NK Omladinac iz Gornje Vrbe u šesnaestini finala Hrvatskog nogometnog kupa ugostio branitelja naslova NK Hajduk Split. Više od šest tisuća gledatelja skupilo se na tribinama i uživalo u dobrom nogometu.

Utakmica koja se igra u drugoj županiji nama iz Požeštine bila je također od važnosti jer je naš Požežanin, ujedno i novi igrač splitskog Hajduka – Filip Uremović, svoje prve korake u bijelom dresu napravio baš jučer u Slavonskom Brodu. Potporu njemu kao i ostalim igračima došli su dati mnogobrojni gledatelji iz Požeško-slavonske županije.

Za nogometaše Omladinca iz Gornje Vrbe utakmica 1/16 finala Kupa Hrvatske protiv splitskog Hajduka bila je povijesna jer je splitski Hajduk gostovao u Slavonskom Brodu nakon čak 19 godina. Rezultatski je vodeća momčad HNL-a rutinski odradila posao s po 3 gola u svakom poluvremenu za konačnih 0:6 i prolaz dalje u Kupu u kojem su Splićani u posljednje dvije godine postajali pobjednici.

Foto T.P.