Društvo

[FOTO] Tradicija podjele posnih obroka nastavljena je u Požegi i ove godine

23-12-2023 • 12:38
Rva
Tradicija podjele posnih obroka uoči Božića na području Požeštine nastavljena je desetu godinu zaredom

Tradicija podjele posnih obroka uoči Božića na području Požeštine nastavljena je desetu godinu zaredom. Obrtnička komora Požeško-slavonske županije i Udruženje obrtnika Požega, Grad Požega i Turistička zajednica Grada Požege za Požežanke i Požežane pripremili su danas 700 posnih obroka – perkelta od soma. Zbog ovogodišnje specifičnosti da Badnjak pada na nedjelju, kad se ne posti, ove godine se lijepi običaj proveo u subotnje prijepodne u požeškoj šetališnoj zoni.

Podjeli posnih obroka su se obrtnicima pridružili gradonačelnik Požege Željko Glavić, zamjenik gradonačelnika Požege Borislav Miličević, požeško-slavonska županica Antonija Jozić i zamjenik požeško-slavonske županice Ferdinand Troha

„Želim svima da se danas lijepo zabave te koristim priliku da Požežankama, Požežanima i našim gostima zaželim Sretan Božić i puno uspjeha u novoj 2024. godini.“ – poručio je gradonačelnik Glavić.

„U ozračju iščekivanja najljepšeg kršćanskog blagdana, blagdana Božića, tradicionalno okupljanje jedna je lijepa tradicija u kojoj uz sugrađane i sugrađanke iščekujemo radost Božića. Svim žiteljima Požeško-slavonske županije želim miran, sretan i blagoslovljen Božić, i neka nam 2024. godina bude uspješna, sretna i zdrava.“ – izjavila je županica Jozić.

Podjela posnih obroka dio je trodnevnog adventski sajam, a program je upotpunjen programom Glazbene radionice Nota s gostima.