Društvo

[FOTO] Tjedan zanimanja u Dječjem vrtiću Grozdić – trener, frizer, gradonačenik…

08-05-2023 • 10:00
Rva
Tjedan zanimanja bio je izvrstan način da djeca nauče o različitim zanimanjima te da se upoznaju s ljudima koji se bave tim zanimanjima.

Vrtićka skupina „Pčelice“ ovaj tjedan obilježava tjedan zanimanja s raznim aktivnostima koje su osmišljene kako bi djeca učila o različitim zanimanjima te imale priliku susresti se s ljudima koji se bave tim zanimanjima.

U utorak su mališani u vrtiću ugostili frizerku koja im je pokazala kako se oblikuje frizura te kako se brinuti za kosu. Za kraj veselog i zanimljivog druženja „Pčelice“ su dobile i nove frizure, a oduševljenje na njihovim licima bilo je i više nego očito.

Osim toga, trener nogometnog kluba Kutjevo Petar Čuljak je posjetio djecu te im pokazao kako se bave sportom i kako brinuti o zdravlju. Djeca su imala priliku igrati različite igre te naučiti neke nove vježbe.

Nešto kasnije, djeca su posjetila gradonačelnika Josipa Budimira u gradskoj vijećnici, a on im je objasnio što točno gradonačelnik radi te kako se brine o gradu. Djeca su postavljala pitanja i imala priliku naučiti neke nove stvari o gradu u kojem žive.

Tjedan zanimanja bio je izvrstan način da djeca nauče o različitim zanimanjima te da se upoznaju s ljudima koji se bave tim zanimanjima. Osim toga, ovo je bio i sjajan način da se djeci približi svijet odraslih i da ih se potakne na razmišljanje o svojoj budućnosti, prenosi Kutjevački.hr.