Sport

[FOTO] Sportske igre mladih – ZERO WASTE u Požegi

10-01-2023 • 09:31
Rva
I ove godine sve počinje u Požegi, u dvorani Osnovne škole "Dobriša Cesarić" održane su prve Sportske igre mladih u 2023. godini.

Plazma Sportske igre mladih najveća su amaterska sportska manifestacija u Europi. Također su svojevrsni fenomen koji svojom tradicijom dugom 25 godine svjedoči kako dobra vizija, sustavan rad i upornost mogu prevladati sve izazove. Pružaju priliku djeci osnovnoškolske i srednjoškolske dobi da potpuno besplatno od početka siječnja do kraja kolovoza sudjeluju u organiziranim natjecanjima u 10 sportova. Sportovi su mali nogomet, ulična košarka, rukomet, odbojka, tenis, stolni tenis, odbojka na pijesku, šah, graničar i atletika. Stvorili su tako jedinstven brend koji su prepoznale i podržale mnogobrojne svjetske institucije i vrhunski sportaši.

Novu sezonu u 2023. godini započeli su s velikom edukativnom kampanjom “Zero Waste -Budi dio igre – Sačuvajmo nas planet”. Kao i prošle godine, prva stanica ove sezone im je bila Požega, te su u dvorani Osnovne škole „Dobriša Cesarić“ održane prve Sportske igre mladih.

Dobrodošlicu organizatorima te puno sreće djeci koja se natječu poželjele su pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović i ravnateljica Osnovne škole „Dobriša Cesarić“ Lidija Pecko.

„Iznimno smo ponosni što je jedna od škola kojima je osnivač Grad Požega imala mogućnost sudjelovati u jednoj ovako velikoj edukativno-sportskoj manifestaciji. Grad Požega podržava sve aktivnosti usmjerene na rad djece i mladih, te aktivno provođenje njihovog slobodnog vremena. Draga djeco, želim vam puno dobre zabave, da utvrdite ono znanje koje već vjerujem i imate o važnosti odvajanja otpada. Prije svega da se dobro zabavite i ostanete aktivni, a da se na proljeće vidimo na Sportskim igrama mladi negdje na otvorenom.“ – rekla je pročelnica Maja Petrović.

„Čast nam je što ste i ove godine posjetili našu Školu, što ste nas odabrali za ovu sportsko-rekreativnu radionicu. Naši učitelji i učenici promiču svjesnost zaštite okoliša, a ovo je izvrstan pokazatelj kako se brinuti za naš planet. Želim svima dobru zabavu, hvala još jednom na dolasku.“ – rekla je ravnateljica Lidija Pecko.