Društvo

[FOTO] Roštiljada u Zarilcu dobila svoje pobjednike!

30-04-2023 • 16:24
Rva
Roštiljada u Zarilcu dobila svoje pobjednike!

Tradicionalna Roštiljada u Zarilcu uspješno je održana i ove godine uz 45 ekipa koje su se natjecale u pravljenju najboljeg roštilja. Prije same roštiljade, održana je tradicionalna Obiteljska biciklijada koja je krenula od Trga bećarca pa sve do jezera u Zarilcu. Roštiljada i Biciklijada održane su u organizaciji Turističke zajednice Grada Pleternice, Udruge Mladi za mlade Pleternica i Športsko ribolovnog društva Londža uz podršku Požeško-slavonske županije i Grada Pleternice.

Sve su uvodno pozdravile gradonačelnica Marija Šarić i direktorica Turističke zajednice Grada Pleternice Ivana Ketović Marjanović. Svi sudionici biciklijade sudjelovali su u tomboli koju je organizirala Udruga Mladi za mlade Pleternica, nagrada je bila bicikl koji je osvojio Dominik Šolčić iz Biškupaca.

Najvažniji dio roštiljade bilo je naravno natjecanje u roštiljanju – organizatori su osigurali meso i ugljen za sve sudionike natjecanja, a prijavljeno je bilo 45 ekipa iz Požeštine i okolice. Sirene vatrogasnih vozila označile su kraj roštiljanja u 13 sati, a stručni žiri je imao zadatak izabrati najbolje uređeni i pripremljeni roštilj.

Treće mjesto osvojila je ekipa Klokani iz Gradca, drugo mjesto osvojila je ekipa Konjogojstvene udruge “Konji bili, konji vrani” iz Nove Gradiške. Najbolji roštilj ovogodišnje Roštiljade u Zarilcu imala je ekipa Lovačkog društva Dilj Buk, a nagradu im je uručila županica Antonija Jozić.