Društvo

[FOTO] Predškolci Dječjeg vrtića Požega prikazali običaje Božića

20-12-2023 • 08:02
Rva
Jedna skupina je tako pokazala običaje Badnje večeri i Božića u Slavoniji nekada, druga je pak skupina pokazala nešto modernije načine obilježavanja Božića, uz razne pjesmice i ples.

Predškolci Dječjeg vrtića Požega održali su svoju završnu priredbu u Gradskom kazalištu Požega, gdje su svojim roditeljima, bakama i djedovima, ali i svojoj braći i sestrama – pokazali ono što su pripremili, a po reakciji publike, pripremili su zaista zanimljiv i šaljiv program. Prije nego što su se predstavili predškolci i mješovite skupine Dječjeg vrtića Požega, odnosno Cvjetne livade i vrtića u Rudinskoj ulici, sve je uvodno pozdravila ravnateljica Sanela Soldo Kovačević. Ravnateljica je istaknula kako su mališani odradili mnoge probe, da bi ova završna priredba bila zaista predivna.  

Jedna skupina je tako pokazala običaje Badnje večeri i Božića u Slavoniji nekada – kada se slama stavljala na pod, kada je kum dolazio na medicu, blagdanski stol se svečano uređivao i kada je cijela obitelj odlazila na polnoćku, dok su djeca, nakon što su okitila jelku, pošla na spavanje. Druga je pak skupina pokazala nešto modernije načine obilježavanja Božića, uz razne pjesmice i ples. Jedna je skupina imala pitanje „što pokloniti Isusu za njegov rođendan?“, ali na kraju su svima dali odgovor kako su dobra djela ono što možemo pokloniti svaki dan.