Društvo

[FOTO] Povodom blagdana Svih svetih položeni vijenci na groblju sv. Ilije

31-10-2023 • 11:55
Rva
Povodom blagdana Svih svetih položeni su vijenci i odana počast na groblju sv. Ilije u Požegi za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata.

Povodom blagdana Svih svetih položeni su vijenci i odana počast na groblju sv. Ilije u Požegi za sve poginule hrvatske branitelje i civilne žrtve Domovinskog rata. Molitvu kod središnjeg križa predvodio je vojni kapelan Željko Volarić.

Vijence su položili u zajedničkom izaslanstvu predstavnici policije, Ministarstva obrane, Ministarstva hrvatskih branitelja te Udruga proisteklih iz Domovinskog rata. Vijenac je položilo i izaslanstvo Požeško-slavonske županije na čelu sa zamjenikom županice Ferdinandom Trohom, izaslanstvo Grada Požege predvođeno gradonačelnikom dr. sc. Željkom Glavićem te predstavnici ostalih gradova i općina s područja županije.

Na svetkovinu Svih Svetih, u srijedu 1. studenoga 2023. godine, požeški biskup msgr. Antun Škvorčević predvodit će euharistijsko slavlje u 15.30 sati na požeškom groblju Sv. Ilije, a na Dušni dan, 2. studenoga 2023. godine, u požeškoj Katedrali u 18.30 sati nakon koje će uslijediti molitva za sve preminule grada Požege, na poseban način za poginule u Domovinskom ratu te sve one koji su ukopani u kripti Katedrale.