Politika

[FOTO] Potpisani Ugovori o stipendijama Grada Požege

05-01-2023 • 11:01
Rva
Gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić naglasio je kako su studentske stipendije povisili za 40 posto.

Grad Požega raspisao je Javni poziv za stipendiranje darovitih učenika srednjoškolaca i studente, a ove godine Grad će stipendirati 11 darovitih učenika srednjih škola i 19 studenata. Sve nazočne današnjem potpisivanju ugovora pozdravio je gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić, a prisutna je bila i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović.

Gradonačelnik Glavić naglasio je kako su studentske stipendije povisili za 40 posto.

„Drago mi je da se nalazimo danas na jednu ovakvu lijepu temu, dodjeli stipendija. Znam da nikad nije bilo lako studirati, roditeljima je to uvijek financijsko opterećenje jer studira se u drugom gradu. Grad Požega u želji da se što više mladih obrazuje, to je ono što je najvažnije za razvoj ovog grada, ali i razvoj države u kojoj živimo. U želji da vam pomognemo, da što komfornije studirate i da se možete posvetiti učenju i napredovanju, ove godine smo odlučili studentske stipendije povisiti za 40%. Studenti koji već primaju stipendiju, njima se također povećava, a još smo 19 novih dodijelili. Darovitim učenicima srednjih škola smo značajno povećali s nekadašnjih pet, sad smo odobrili svima koji su se prijavili. Tako sada imamo ukupno 52 studenta koja stipendiramo i 11 novih srednjoškolaca, plus oni koji su od prošle godine.“

„Grad Požega će se truditi i dalje biti vam od pomoći, ali ne samo stipendijama u studiranju, nego i stvaranjem uvjeta da kad jednom završite studij, da se imate gdje vratiti. Trudit ćemo se da u Požegi bude radnih mjesta koja će vas čekati i tako vam omogućiti da nastavite živjeti u gradu u kojem je većina vas i rođena.“ – rekao je gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić.