Društvo

[FOTO] Položeni vijenci povodom Dana grada Požege

10-03-2023 • 10:13
Rva
Povodom obilježavanja Dana grada Požege, položeni su vijenci i zapaljene svijeće za sve poginule hrvatske branitelje i one koji su za svog života doprinijeli razvoju Požege.

Povodom obilježavanja Dana grada Požege, položeni su vijenci i zapaljene svijeće na groblju sv. Ilije u Požegi i na Trgu 123. brigade, za sve poginule hrvatske branitelje i one koji su za svog života doprinijeli razvoju Požege.

Vijenac su položili izaslanstvo Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata, izaslanik potpredsjednika Vlade Republike Hrvatske i ministra Hrvatskih branitelja Tome Medveda, voditelj Područnog ureda Jozo Katić, izaslanstvo Požeško-slavonske županije predvođeno županicom Antonijom Jozić sa zamjenikom Ferdinandom Trohom, izaslanstvo Grada Požege predvođeno gradonačelnikom dr.sc. Željkom Glavićem, uz zamjenika gradonačelnika dr.sc. Borislava Miličevića i predsjednika Gradskog vijeća Mateja Begića. Počast su odali i izaslanstvo Hrvatske vojske predvođeno brigadirom Ivicom Pejakovićem i pukovnikom Damirom Grgurićem, zapovjednikom Središta za obuku i doktrinu logistike Požega i Policijska uprava požeško-slavonska predvođena načelnikom Željkom Grgićem.

Vijenci su također položeni od strane članova Hrvatske demokratske zajednice Požeško-slavonske županije, Socijaldemokratske partije grada Požege i Domovinskog pokreta grada Požege. Molitve su predvodili župnik Župe svete Terezije Avilske Mario Večerić i velečasni Karlo Topalović.