Društvo

[FOTO] Pobjednik Požeškog kotlića Josip Andrijević iz Požege

01-05-2023 • 12:37
Rva
Tradicija proslave Međunarodnog praznika rada u požeškom parku kraj Orljave nastavljena je i ove godine

Tradicija proslave Međunarodnog praznika rada u požeškom parku kraj Orljave nastavljena je i ove godine. Za natjecanje u kuhanju čobanca na Požeškom kotliću prijavile su se 33 ekipe.

Na svečanom otvorenju građanima su se pridružili i požeško-slavonska županica Antonija Jozić te gradonačelnik Požege dr.sc. Željko Glavić.

„Poslužilo nas je danas lijepo vrijeme, vidim da vas je ovdje jako puno. Vjerujem da će poslijepodne nakon ručka mnoge Požežanke i Požežani odlučiti prošetati i vidjeti što ste pripremili. Svima želim puno uspjeha u natjecanju, iako znam da ste ovdje radi druženja i činjenice da proslavljamo 1. svibnja, Međunarodni praznik rada, kao i 28. obljetnicu VRO Bljesak.“, poručila je županica.

Čestitkama se pridružio i gradonačelnik Požege.

„Svima skupa čestitam Praznik rada, koji danas proslavimo neradno. Turistička zajednica i Lovački savez su, uz brojne natjecatelje, priredili jedan lijepi događaj na kojem ćemo svi uživati. Želim vam dobru zabavu i da ovaj dan obilježimo dostojno Međunarodnog praznika rada.“, rekao je gradonačelnik.

Meso i natjecateljsko mjesto osigurao je organizator Turistička zajednica Grada Požege, dok se Lovački savez Požeško-slavonske županije pridružio humanitarnom akcijom proslave Praznika rada. Oni će danas skuhati i podijeliti više od 300 litara lovačkog čobanca od četiri vrste divljači, a dobrovoljne donacije bit će uručene Caritasu.

Pobjednik ovogodišnjeg Požeškog kotlića je Josip Andrijević iz Požege s visokih 119 od maksimalnih 120 bodova. Drugo mjesto osvojio je Igor Dioši iz Orljavca, dok je treći čobanac Zorana Mrazeka iz Požege.