Društvo

[FOTO] Pleternica po deseti put dočekala Novu godinu u podne!

31-12-2023 • 13:54
Rva
Već se nekoliko godina doček održava na Trgu bećarca gdje točno u podne svi okupljeni puste u zrak šarene balone na koje su zavezali svoje želje, a ove godine su to napravili po deseti put.

Jedna od dužih tradicija koju Pleterničanke i Pleterničani održavaju je doček Nove godine u podne. Već se nekoliko godina doček održava na Trgu bećarca gdje točno u podne svi okupljeni puste u zrak šarene balone na koje su zavezali svoje želje, a ove godine su to napravili po deseti put.

Sve se na kraju završi jednim velikim slavonskim kolom, a posebno treba naglasiti kako je lijepo vrijeme ove godine na dočeku okupilo zaista veliki broj Pleterničanki i Pleterničana, ali i posjetitelja iz Požeštine. Za dobru atmosferu pobrinuo se Tamburaški sastav Tkanica, dok je gastronomsku ponudu osigurao Grad Pleternica, uz pomoć Pleterničkih mažoretkinja i Udruge Pleternički čoraci. Prije samog ispuštanja balona, sve prisutne su pozdravile gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić i požeško-slavonska županica Antonija Jozić, te su svima zaželjele sretnu i uspješnu 2024. godinu. Cijelu atmosferu pogledajte u nastavku.