Društvo

[FOTO] Planinarska Gljivarijada i Kestenijada na Požeškoj gori

30-10-2023 • 11:58
Rva
Gotovo pedesetak planinara se odlučilo krenuti u ovaj gljivarski pohod, čemu je svakako doprinijelo ugodno sunčano i toplo vrijeme, poručili su iz HPD-a Sokolovac Požega.

Hrvatsko planinarsko društvo „Sokolovac“ Požega sekcija Kapavac Zakorenje ove nedjelje je organizirao za sve članove, simpatizere i ljubitelje prirode – planinarsku gljivarijadu i kestenijadu na Požeškoj gori. Mjesto okupljanja planinara i izletnika bila je Planinarska kuća “Bajin kijer” u Zakorenju gdje je domaćin po dolasku sve nazočne počastio tradicionalnim pićima ovoga kraja. Ispred organizatora sve nazočne su pozdravili Bruno Horva,  predsjednik HPD “Sokolovac” Požega i Slavko Lončarević ispred sekcije “Kapavac” Zakorenje, inače vodič izleta, zaželjevši svim nazočnima ugodan boravak u prirodi te dobar provod.

Gotovo pedesetak planinara se odlučilo krenuti u ovaj gljivarski pohod, čemu je svakako doprinijelo ugodno sunčano i toplo vrijeme, poručili su iz HPD-a Sokolovac Požega.

„Staza je  vodila najljepšim dijelovima Požeške gore. Iako je ova godina relativno slaba pa urodu gljiva i kestenja, moglo se ponešto pronaći u košarama planinara i izletnika. Nakon odrađene ture, vrijedne planinarke društva za sve su pripremile vrhunski omlet s gljivama te pečene kestene koji su se sljubljivali s odličnim vinima ovoga slavonskog kraja. Nakon objeda uslijedilo je druženje i zabava do kasnih poslijepodnevnih sati uz puno smijeha, pjesme i šale. Još jednom ovaj događaj je ispunio sva očekivanja te potakao organizatora da za idući godinu isti obogati s nekim novim sadržajima.“ – istaknuli su iz Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac Požega.