Sport

[FOTO] Otvoren je 19. Olimpijski festival Dječjih vrtića Požeško-slavonske županije

05-05-2023 • 10:16
Rva
Otvoren je 19. Olimpijski festival Dječjih vrtića Požeško-slavonske županije na kojem sudjeluju djeca jedanaest dječjih vrtića s područja županije.

Otvoren je 19. Olimpijski festival Dječjih vrtića Požeško-slavonske županije na kojem sudjeluju djeca jedanaest dječjih vrtića s područja županije s ukupno dvanaest ekipa. Djeca će se natjecati u atletici, trčanje na 50 metara, štafeta 4×25 metara, skok udalj i bacanje loptice, malom nogometu, a od ove godine i u vrtku – rukometu u vrtićima.

Ove godine sudjeluju Dječji vrtić Radost Požega, Dječji vrtić Kockica Lipik, Dječji vrtić Maslačak Pakrac, Dječji vrtić Požega – Cvjetna livada i Rudinska, Dječji vrtić Velika, Dječji vrtić Svetog Leopolda Mandića Požega, Dječji vrtić Šareni svijet Požega, Dječji vrtić Tratinčica Pleternica, Dječji vrtić Jakšić, Dječji vrtić  Bambi Kaptol i Dječji vrtić Čaglin. Pobjednik posljednjeg olimpijskog festivala je Dječji vrtić Pakrac, koji ove godine brane titulu.

Ovogodišnji Olimpijski festival dječjih vrtića otvorili su požeško-slavonska županica Antonija Jozić i gradonačelnik Grada Požege dr.sc. Željko Glavić.

„Meni je izuzetna čast i zadovoljstvo gledati ovakvu lijepu sliku vas mladih na sportskom terenu, volio bih da vam to ostane navika i u budućim godinama. Grad Požega snažno podržava ovu manifestaciju kao zalog za sadašnjost i budućnost naših najmlađih – ustrajte u tome, mi ćemo vas podržavati. Sretno u natjecanjima i pobjednicima unaprijed čestitam!“ – rekao je gradonačelnik dr.sc. Željko Glavić.

„Također mi je izuzetna čast pozdraviti vas u Požegi, na našoj Rekreaciji ovog lijepo proljetnog dana u kojem ste se okupili pokazati svoje sportske aktivnosti i sposobnosti. Uistinu sam ponosna na sve vas vrtiće koji potičete sportske aktivnosti naše djece, zapravo usađujete od njihove najranije dobi one vrijednosti sporta – fairplay i zajedništvo, ali i druženje te zdrav način života. Vjerujemo da će se oni na taj način nastaviti aktivno baviti sportom i u svom daljnjem odrastanju i školovanju, baš zbog tih ranih navika iz vrtića. Vama dječice želim uspješan današnji dan, neka najbolji pobjedi!“ – rekla je županica Antonija Jozić.

Svoje vrtićarce došli su podržati i gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić te načelnik Općine Čaglin Dalibor Bardač. Prisutni su bili i pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Grada Požege Maja Petrović, dopredsjednik Požeškog Športskog saveza Tomislav Čabraja i tajnik Željko Mitrović.

Uz podizanje zastave Hrvatskog olimpijskog odbora i intonaciju državne himne, David Bardač iz Dječjeg vrtića Čaglin je izrecitirao prisegu Olimpijskog festivala.

Za nastup na 19. dječjoj Olimpijadi prijavljeno više od 500 natjecatelja. Hrvatski olimpijski odbor je za sve njih osigurao majice, kape i diplome. Požeški športski savez će svakom djetetu uručiti medalju za sudjelovanje dok će najuspješniji u atletskim disciplinama dobiti medalje za osvojena prva tri mjesta, a u ekipnim sportovima najuspješnije ekipe bit će nagrađene peharima. Natjecanja u nogometu započinju u 10 sati, u atletici u 10:15, a u vrtku – dječjem rukometu u 11:40 sati.