Društvo

[FOTO] Održana Ribarska večer u Vetovu

02-07-2023 • 11:43
Rva
Osim Ribarske večeri, na stadionu Grot održano je i otvorenje Ljetne sportske škole Vetovo.

Već tradicionalno, prve subote u srpnju, održava se manifestacija Ribarska večer u Vetovu. Manifestacija je to koja okuplja velik broj posjetitelja koji uživaju u šaranu na rašljama, fišu, roštilju, ali i odličnoj glazbi i gostoprimstvu domaćina. Ljubitelji ribljih specijaliteta i ove godine s veseljem su posjetili Vetovo, a pod šatorom se tražilo mjesto više. Za dobru zabavu na stadionu Grot pobrinuli su se tamburaški sastavi Čardaš i De Gotho. Organizator ove manifestacije je HNK Graševina, prenosi Kutjevački.hr.

Na stadionu Grot također je održano svečano otvorenje Ljetne sportske škole u Vetovu.

Ljetna sportska škola provodi se u organizaciji Udruge La Bella Vita i HNK Graševine te već sada broji više od 120 djece, a taj broj iz dana u dan raste. Na svečanom otvorenju sve prisutne pozdravila je kineziologinja Emi Majin iz udruge La Bella Vita, a nakon nje, Ljetnu sportsku školu otvorio je gradonačelnik Josip Budimir. Gradonačelnik je istakao važnost bavljenja sportom i općenito fizičkom aktivnošću od najranije dobi. Aktivnosti na otvorenom, poput ove Ljetne sportske škole, puno znače za našu sredinu i uvijek će imati podršku Grada kroz operativnu, ali i financijsku pomoć. Gradonačelnik je naglasio da Grad potiče različite aktivnosti za djecu kroz financiranje rada udruga, osmišljavanje novih aktivnosti i organizaciju različitih radionica i manifestacija namijenjenih djeci. Čestitao je udruzi La Bella Vita i pozvao roditelje da dovedu djecu u Ljetnu sportsku školu, prenosi Kutjevački.hr.

Sportska škola započela je 26. lipnja, a je namijenjena djeci u dobi od 3 do 12 godina koji, ovisno o dobi, rade u grupama pod budnim okom stručnih, educiranih i visokoobrazovanih voditelja iz udruge i kluba sve do kraja kolovoza u minimalno četiri termina tjedno. Ova škola u potpunosti je besplatna za sve polaznike, neprofitabilna i izvodi se volonterski od strane voditelja i izvoditelja. Svoj djeci bit će dodijeljeni i besplatni startni sportski poklon paketi, a uz to će i krajem svakog mjeseca oni najbolji i najredovitiji pojedinci dobiti prigodne i poticajne nagrade.

Djeca će se kroz školu upoznati sa više od 10 različitih sportova u kojima će steći osnovna znanja te se upoznati sa sportovima sa kojima do sada nisu imali prilike. Cilj ove ljetne sportske škole je zadovoljiti biotičku potrebu djeteta za kretanjem i igrom te im omogućiti usvajanje novih i unapređenje već postojećih znanja, vještina, vrijednosti i kompetencija. Sport i igra značajno doprinose pravilnom rastu i razvoju djeteta, razvoju njegovih osobina i sposobnosti, a uz to ono ima pozitivan utjecaj i na njihov socijalni, emocionalni i intelektualni razvoj.

Izvor: kutjevacki.hr.