Kultura

[FOTO] Održana izborna skupština KUD-a “Svilenka” Buk, za predsjednicu izabrana Branka Leist

23-05-2023 • 10:22
Rva
Održana je izborna skupština Kulturno-umjetničkog društva “Svilenka” Buk, a tom je prigodom predstavljen projekt “Od krpice do sjedalice".

Održana je izborna skupština Kulturno-umjetničkog društva “Svilenka” Buk, na kojoj je za predsjednicu KUD-a ponovno izabrana gospođa Branka Leist, dok je za dopredsjednicu izabrana Nevenka Mazal. Za tajnicu je izabrana Kornelija Hel, za blagajnicu Ivana Ognjenčić, a u nadzornom odboru su predsjednik Zvonko Peška i članovi Mirjana Hel i Branko Leist. Upravni odbor čine Branka Leist, Nevenka Mazal, Kornelija Hel, Ivana Ognjenčić, Adrijana Klarin, Andrea Fridrih, Marica Mikšin, Lea Leist, Marica Hel, Gordana Baketarić i Marija Fridrih.

Izbornoj skupštini prisustvovali su gradonačelnica Grada Pleternice Marija Šarić i njezin zamjenik Domagoj Katić.

“Drago mi je biti ovdje jer svjedočim tome kako se uvijek udružite, a to i je najljepše, kad ste svi udruženi. Kao mjesni odbor, udruga, nogometni klub, vatrogasci – zapravo svi zajedno pričate jednu priču. Grad ima jako puno udruga, zbog toga i postoji naš program s kojim vas uvijek financiramo, ali ako želimo nešto više, onda su to projekti. Znamo ih napisati, znamo ih dobiti i evo iz ovog priloženog vidimo koliko toga možemo pribaviti što sigurno ne bi mogli redovnim sredstvima. Čestitam udruzi, dosadašnjem vodstvu ali i budućem na svim onim projektima, na svoj onoj odvažnosti koju su pokazali prilikom prijave. To nije jednostavno, no na kraju vidimo da se isplati. Mislim da ovim tempom trebamo nastaviti i dalje, puno sreće u daljnjem radu, Grad će uvijek biti podrška i dok god se ovako držimo, samo nebo nam je granica.” – rekla je gradonačelnica Marija Šarić.

Tom prigodom predstavljen je projekt “Od krpice do sjedalice”.

Prijavitelj projekta je Kulturno umjetničko društvo Svilenka iz Buka, a partneri na projektu su Grad Pleternica i Dječji vrtić Tratinčica. Sredstva za projekt osigurana su iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost u vrijednosti od 34.400,00 kuna, dok je vrijednost projekta 86.000,00 kuna.

Ovaj je dokument izrađen uz financijsku podršku Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Sadržaj ovog dokumenta u isključivoj je odgovornosti Kulturno umjetničkog društva Svilenka iz Buka i ni pod kojim se uvjetima ne može smatrati kao odraz stajališta Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost.