Kultura

[FOTO] Održan Svečani završni koncert Glazbene škole Požega

21-12-2023 • 08:26
Rva
Glazbena škola Požega održala je svoj Svečani završni koncert u ciklusu Božićnih koncerta, a kojeg učenici pripremaju zajedno s nastavnicima.

Glazbena škola Požega održala je svoj Svečani završni koncert u ciklusu Božićnih koncerta, a kojeg učenici pripremaju zajedno s nastavnicima. Sve je uvodno pozdravio ravnatelj Škole Alen Kovačević koji je naglasio uspjeh učenika tijekom prvog dijela školske godine. Također je istaknuo kako su u prosincu organizirali ukupno deset koncerata, a na kojima su se predstavili učenici matične Škole u Požegi, učenici školskih odjeljenja u Pleternici i Kutjevu te učenici novoosnovanog područnog odjeljenja u Velikoj.

„S obzirom na to da smo organizirali deset koncerata s deset različitih programa, govori o širini naše škole. Imamo veliki broj talentiranih učenika koji su se pripremili i predstavili na brojnim koncertima, a na taj način su svima nama uljepšali brojne večeri u ovom vremenu pred iščekivanje Božića. Svakako ću spomenuti  da smo u prvom dijelu polugodišta organizirali nekoliko koncerata pod pokroviteljstvom Ministarstva kulture i medija, te smo tako našim sugrađanima ponudili krasne programe i predstavljanje brojnih renomiranih umjetnika.“

„Moram se osvrnuti i na rezultate naših učenika u prvom polugodištu na brojnim natjecanjima. Prvo polugodište je nekako uvijek u znaku komornih sastava, moram pohvaliti uspjeh naših učenika na Državnom natjecanju komornih sastava, na kojemu smo osvojili četiri prve i dvije druge nagrade. Da bi čast i zadovoljstvo bili veći, bili smo i domaćini tog prestižnog natjecanja, što je svakako doprinijelo promociji naše Škole, a sudjelovalo je 30 najuspješnijih škola sa svojim učenicima, uz dvije akademije. Jedan događaj koji je obilježio ovo polugodište je inauguracija našeg novog koncertnog klavira marke Steinway & sons, model C, na kojemu su se predstavila četiri vrhunska pijanista i ujedno pokazali sve mogućnosti našeg novog klavira. Njega smo smjestili u Plavu dvoranu, a tako smo svim učenicima omogućili najbolje moguće uvjete, kako bi se što bolje mogli predstavljati. Iza nas je jako turbulentno razdoblje, no razloga za zadovoljstvo itekako imamo, stoga bih čestitao svim profesorima i učenicima na svim postignutim uspjesima.“ – rekao je Alen Kovačević, ravnatelj Glazbene škole Požega.

Nastupili su Puhački orkestar, Mješoviti zbor, komorni sastavi i solisti: Matej Markulić – klavir, Karla Raguž – violina, Lucija Šeremet – flauta, Petar Tomanović – Harmonika, Lara Grbac, Jan Vinković i Noa Crnković – gitara, Antea Glavaš – bisernica, Patrick Tomljanović – klavir, Staša Kukić – flauta, Tamara Mikulić – violina, Karla Bušić – flauta, Ana Marković – klavir obv., Sara Stojić – alt, Ema Botički – sporan, Matej Rakitić – tenor, Lana Bobek – sopran, Natea Perinović – sopran, Karlo Tkalčec – tenor, Zrinka Bombini, klavir, Mihael Mažuran – klavir. Osim učenika Glazbene škole Požega, u goste su im došle plesačice Umjetničke plesne škole Silvije Hercigonje.