Društvo

[FOTO] Nastavljaju se radovi u Grozdićevom vrtu

30-06-2023 • 07:17
Rva
Protekloga su tjedna vrtićki mališani sa svojim odgojiteljicama zasukali rukave i zajedničkim snagama posijali različito sjemenje te posadili sadnice bobičastog voća u dvorištu vrtića.

Nastavljaju se radovi u Dječjem vrtiću Grozdić u sklopu projekta „Grozdićev vrt“. Nakon postavljanja betonskih prstenova te pripreme zemlje za sijanje i sadnju, protekloga su tjedna vrtićki mališani sa svojim odgojiteljicama zasukali rukave i zajedničkim snagama posijali različito sjemenje te posadili sadnice bobičastog voća u dvorištu vrtića. Zelena salata, cikla, mrkva, peršin, bundeve, borovnice, maline, kupine, ribizli, brusnice, samo su neke od biljaka o kojima će se Grozdići u nadolazećim mjesecima brinuti te u čijim će plodovima zasigurno uživati.

Projekt „Grozdićev vrt“ (su)financiran je od strane Zaklade „Hrvatska za djecu“ u iznosu od 2.219,66 €, a u Dječjem vrtiću Grozdić provodi se od 1. travnja 2023. godine. Projekt ima za cilj djeci rane i predškolske dobi osvijestiti važnost prirodnih bogatstava, kao i važnost održivog razvoja u društvenoj, okolišnoj i gospodarskoj komponenti. Projektom se nastoji potaknuti učenje o važnosti očuvanja prirode kroz vlastito iskustvo, stjecanje novih vještina, zadovoljavanje različitih potreba i interesa djece te razvijanje ekološke svijesti i osjetljivosti od najranije dobi.

U sklopu projekta „Grozdićev vrt“ uredit će se vrtićki vrt koji je zamišljen kao višenamjenski prostor u kojemu će djeca rane i predškolske dobi, uključena u neki od programa vrtića, svojim aktivnim angažmanom svakodnevno moći kvalitetno provoditi svoje slobodno vrijeme s drugom djecom i odraslima u prirodi. Aktivnosti postavljanja gredica za vrt, pripreme zemlje i gredica za sadnju, sijanja različitog sjemenja i sadnje trajnih sadnica, postavljanja opreme za skupljanje kišnice, postavljanja kompostera i kanti za odvajanje otpada realizirat će djelatnice vrtića u suradnji s djecom, roditeljima te volonterima, odnosno zainteresiranim građanima Grada Kutjeva.

Po završetku projekta Dječji vrtić Grozdić organizirat će javno otvorenje vrta s ciljem zajedničkog druženja i predstavljanja rezultata projekta djeci, roditeljima, ali i svim zainteresiranim članovima lokalne zajednice. Planirani završetak projekta „Grozdićev vrt“ je 31. kolovoza 2023. godine.

kutjevacki.hr