Društvo

[FOTO] Mlada ekipa Sajmišta pobjednici 5. Grill Slavonice

02-09-2023 • 16:00
Rva
Peto izdanje otvorenog prvenstva u roštiljanju Grill Slavonica održano je u svome požeškom izdanju u vrijeme festivala Zlatne žice Slavonije.

Peto izdanje otvorenog prvenstva u roštiljanju Grill Slavonica održano je u svome požeškom izdanju u vrijeme festivala Zlatne žice Slavonije. Devetnaest ekipa pokazalo je svoje umijeće roštiljanja u parku kraj Orljave. Od njih 19 nisu nažalost svi predali svoje pladnjeve komisiji na ocjenjivanje, no komisija i tada nije imala lak posao pri odabiru najboljeg i najljepšeg pladanja.

Posebnu nagradu za najljepši pladanj osvojila je ekipa pod brojem 19, a naziva Veseli karnisteri. Osim ispečenog mesa, njihove posebno pečene tikvice oduševile su sve.

Treće mjesto osvojila je ekipa Slavonija Klas, dok je drugo mjesto zaslužila ekipa naziva Miha. Prvo mjesto osvojila je mlada ekipa pod vodstvom Marka Rstića i njegove supruge, kćeri te prijatelja Ivana Špehara. Ekipa dolazi s područja Sajmišta u Požegi i naglasili su da im se ekipa zove Sajmište motherf****. 

Posebna nagrada za vjernost dodijeljena je Kulturno-umjetničkom društvu Rama Pleternica, za njihovo neumorno sudjelovanje u svim manifestacijama koje organizira Udruga čuvari baštine. Nagrade su dodijelili zamjenik gradonačelnika Grada Požege Borislav Miličević i predsjednik Udruge „Požeški čuvari baštine“ i urednik tjednika „Kronika“ Vladimir Protić, inicijator i organizator nekoliko etno, gastro i eno manifestacija u Požeštini. Čestitamo svim ekipama i želimo im da se vrate s više iskustva i iduće godine.