Društvo

[FOTO] Ljubav djeci prije svega – Otvoren Dječji tjedan u Požegi

02-10-2023 • 13:07
Rva
Točno u podne otvoren je Dječji tjedan u Požegi, prigodnim programom i nastupima dječjih vrtića te zbora Glazbene škole Požega.

Točno u podne otvoren je Dječji tjedan u Požegi, prigodnim programom i nastupima dječjih vrtića te zbora Glazbene škole Požega. Dječji tjedan tradicionalna je godišnja akcija i aktivnost posvećena djeci. Svojim programskim sadržajima i akcijama Dječji tjedan svake godine obuhvaća sve više djece i odraslih u gradovima i općinama gdje djeluju osnovna Društva Naša djeca.

„Ljubav djeci prije svega“ službeni je moto Dječjeg tjedna.

Dječji tjedan se održava u prvom punom tjednu mjeseca listopada i traje sedam dana, a ispred organizatora Društva „Naša djeca“ Požega, predsjednica Sanja Mišić službeno je otvorila Dječji tjedan u Požegi. Cijeli program koji je prepun društvenih, kulturnih i sportskih događanja namijenjen upravo djeci, može se pronaći na plakatu u nastavku.

Prethodno otvorenju Dječjeg tjedna održana je konstituirajuća sjednica Dječjeg gradskog vijeća, koje je ponovno osnovano nakon sedam godina, gdje je za gradonačelnicu izabrana Ines Matković, učenica 6.b razreda Osnovne škole Julija Kempfa. Zamjenik gradonačelnice je Stjepan Čališ, za predsjednika Dječjeg gradskog vijeća izabran je Patrik Zima, dok je za njegovu zamjenicu izabrana Marija Crnjac. Svim novoizabranim članovima Dječjeg gradskog vijeća želimo puno uspješnog rada i da se izbore za sva dječja prava koja smatraju najvažnijima.

Uz otvorenje uprizorena je i predstava Drvo bajki Gradskog kazališta Požega. U nastavku prvog dana održava se i maraton u slaganju puzzly, a sutrašnji dan rezerviran je za sportske aktivnosti. Cijeli program pogledajte u nastavku.

Dječji tjedan će se u subotu završiti jednom aktivnosti u prirodi, a to je Izlet na Požešku goru koji Društvo „Naša djeca“ Požega organizira u suradnji s Hrvatskim planinarskim društvom Gojzerica, Stanicom Požega Hrvatske gorske službe spašavanja.

Službeno zatvaranje Dječjeg tjedna održat će se plesom domaćih plesnih klubova, na Trgu svete Terezije.

„Rasplesat ćemo se od 10:30 pa do negdje 13 sati, tu su sve naše plesne radionice i umjetničke organizacije s područja Požege. Biti će jako puno djece i roditelja, jedna prekrasna aktivnost, gdje se možemo svi aktivirati i razgibati.“ – rekla je Sanja Mišić, predsjednica Društva „Naša djeca“ Požega.