Društvo

[FOTO] Kroz vinograde i šume – 32. Susreti planinara

25-09-2023 • 08:01
Na prvi dan jeseni, u Feričancima su održani svima poznati 32. susreti planinara „Kroz vinograde i šume“, kao i 6. festival Frankovke.

U subotu 23. rujna 2023. godine na prvi dan jeseni, u Feričancima su održani svima poznati 32. susreti planinara „Kroz vinograde i šume“, kao i 6. festival Frankovke. Na ovom događaju zbog izrazito loših vremenskih uvjeta i neprekidne kiše, okupilo se tek 100-tinjak najupornijih planinara i posjetitelja.

Sjećamo se i boljih godina kada se znalo okupiti i po 5 puta više planinara i ostalih ljubitelja prirode, poručili su iz Hrvatskog planinarskog društva Gojzerica Požega, koji su pod vodstvom predsjednika Višeslava Turkovića, bili jedino planinarsko društvo iz Požeštine.

Unatoč neprekidnoj kiši planinari su otišli na skraćene staza te su se nakon hodanja vratili veseli i blatnjavi. Domaćini iz Hrvatskog planinarskog društva Sokol Feričanci dočekali su ih na cilju i dobro ugostili.

Bilo je tu toplog čobanca i graha, domaćih kolača i svih vrsta pića te pregršt osmijeha i ljubaznih gesta. Svi gosti su se osjećali sretno i zadovoljno te im nije bilo žao što su pokisli i nakupili blato na cipelama. Za kraj se svima obratio ljubazni predsjednik HPD Sokola iz Feričanca, Josip Šalek, zahvalivši se na dolasku.

”Unatoč vremenskim (ne) prilikama i kiši koja je neumorno padala, okupilo se stotinjak planinara iz desetak društva koji su u dobrom raspoloženju prehodali 10-ak km staze kroz feričanačko vinogorje i po obroncima Krndije. Hvala svima koji su svojim dolaskom podržali ovu manifestaciju koja se po 32. put održala u Feričancima, ujedno obilježavajući i prvi dan jeseni.” – poručio je.

Nakon njegovog govora podijeljene su zahvalnice svim nazočnim planinarskim društvima, a onda se druženje nastavilo uz glazbu. Po završetku događaja Gojzerice su se vratile kući pune dojmova i dobrog raspoloženja. Uz put popili su kavu za oproštaj i što reći za kraj: ”Do iduće zgode i nezgode!”