Sport

[FOTO] Konjički turnir Pleternica: Otmjena završnica

25-06-2023 • 19:31
Rva
U ovoj disciplini kočije i vozači uređeni su i odjeveni svečano, što ostavlja poseban dojam i vraća u neka davna vremena kad su kočije gospodarile putevima

Trećeg dana Međunarodnog konjičkog turnira u Pleternici vožene su utrke čunjeva. U ovoj disciplini kočije i vozači uređeni su i odjeveni svečano, što ostavlja poseban dojam i vraća u neka davna vremena kad su kočije gospodarile putevima.

Natjecanja su započela rano, već u 9 sati, jer je bilo prijavljeno čak šezdesetak natjecatelja. Utrku je svečano otvorila gradonačelnica Pleternice Marija Šarić.

Nakon odvoženih utrka čunjeva, proglašeni su i ukupni pobjednici u sve tri discipline. Najbolji je u najbrojnijoj kategoriji dvoprega CAI 3* bio Kristof Osztertag iz Mađarske, a u kategoriji jednoprega CAI 3* prvi je Cristiano Cividini iz Italije. Pobjednik prvog kola CAN – nacionalnog prvenstva u dvoprezima je David Sušac, u jednoprezima Stjepan Ergović, a kod juniora Lorena Medvidović.

Na kraju, čestitke idu Konjičkom klubu Pleternica i direktoru turnira Domagoju Katiću, na do sada najbolje organiziranom turniru koji raste iz godine u godinu.