Kultura

[FOTO] Kaptolački tamburaški orkestar uz svoje “Tamburaške priče” raspjevao publiku

27-10-2023 • 21:56
Rva
Pod nazivom "Tamburaške priče" željeli su publici pružiti skoro dva sata najljepših tamburaških skladbi, a sudeći po raspjevanosti cijele školske dvorane u Kaptolu, u tome su i uspjeli.

Kaptolački tamburaški orkestar održao je svoj sedmi, sada već tradicionalni, godišnji koncert. Pod nazivom “Tamburaške priče” željeli su publici pružiti skoro dva sata najljepših tamburaških skladbi, a sudeći po raspjevanosti cijele školske dvorane u Kaptolu, u tome su i uspjeli.

Kaptolački tamburaški orkestar postoji od 2016. godine, a do 2019. godine su kao orkestar djelovali u sklopu Osnovne škole Vilima Korajca kao izvannastavna aktivnost. Orkestar trenutačno broji oko 35 aktivnih svirača, a podijeljen je na tri grupe – veliki, srednji i mali tamburaški orkestar, a svi oni su se predstavili večeras.

„Imamo tradiciju da svake godine napravimo nekakav godišnji koncert, u početku je to sve bilo na nekoj maloj razini, ali zadnje četiri godine smo to već morali prebaciti u dvoranu Osnovne škole Vilima Korajca u Kaptolu. Radimo zadnjih par godina dosta tematski koncert, prošle godine je naziv bio Dunavska bajka, gdje smo izvodili najljepše pjesme o Dunavu, pjesme koje mi sviramo nakon gaža za svoju dušu, a koncert je imao jako dobar odjek. Ove godine smo se odlučili za najljepše tamburaške pjesme pa smo nazvali koncert „Tamburaške priče“. Izabrali smo one tamburaške pjesme koje mi volimo, i s kojima želimo podsjetiti publiku i na neke skoro zaboravljene tamburaške pjesme.“ – objasnio je Tomislav Šmitpeter.