Društvo

[FOTO] Gradonačelnica Šarić darivala 22 bebe s područja Pleternice

05-06-2023 • 12:56
Rva
Nakon pandemijske pauze, ponovno je održan prijem najmlađih stanovnika grada Pleternice.

Nakon pandemijske pauze, ponovno je održan prijem najmlađih stanovnika grada Pleternice. Najmlađih sugrađana je na današnjem prijemu bilo dvadesetdvoje, a sve ih je ugostila gradonačelnica Marija Šarić u prostoru Dječjeg vrtića Tratinčica. Ravnateljica Dječjeg vrtića Tratinčica Nikolina Hačka zaželjela je dobrodošlicu budućim vrtićarcima te im je nakon prijema pokazala vrtić i sve što on u svom sastavu nudi.

Gradonačelnica Marija Šarić naglasila je kako radovi na novom Dječjem vrtiću Kuzmica napreduju po planu, a sve kako bi svojim sugrađanima osigurali što bolje uvjete za život.

„Drago mi je da se vidimo nakon pandemijskih godina, da se možemo opet okupiti ovako te održati naš lijepi običaj. Danas ćete imati priliku bolje upoznati vrtić jer brzo prođe to vrijeme od rođenja pa do početka odlaska u vrtić. Vjerujem da ste neki već podnijeli zahtjev za upis, ono što ću svakako reći je da gradimo vrtić u Kuzmici.”

“Pokušavamo biti spremni da kad vaša djeca stanu na noge, da imamo dovoljno prostora za primiti sve mališane. Osim toga, Grad Pleternica stoji uz vas sa svojim potporama, osim ovih za novorođenčad, imamo dječji doplatak za svako dijete. Nakon toga slijede potpore kroz školovanje, za radne bilježnice, za mlade obitelji – jako je puno toga što se trudimo uvesti. Uz sav sadržaj koji imamo, zajedno sa našim ustanovama i udrugama se trudimo osigurati da vaša djeca imaju jedno sadržajno odrastanje, te da vi budete zadovoljni kao mlade obitelji.“ – rekla je gradonačelnica Marija Šarić.