Kultura

[FOTO] Glazbena škola Požega domaćin Državnog stručnog skupa

12-04-2023 • 13:02
Tena Protić
Glazbena škola Požega domaćin je Državnog stručnog skupa s temom "Suvremene umjetničke škole - izazov budućnosti".

Glazbena škola Požega domaćin je Državnog stručnog skupa s temom “Suvremene umjetničke škole – izazov budućnosti”. Otvorenje skupa održano je danas u Koncertnoj dvorani gdje je ravnatelj Glazbene škola Požega Alen Kovačević poželio dobrodošlicu nastavnicima glazbenih, umjetničkih i plesnih škola iz cijele Hrvatske.

„Pravo je zadovoljstvo, čast i odgovornost biti domaćin ovakvog velikog državnog skupa, a nadam se da ćete otići zadovoljni i da ćete uživati u našem programu. Nadam se da ćete ponešto naučiti na predavanjima koja smo pripremili, zahvaljujem se i našim predavačima koji su glavni akteri ovog skupa. Hvala svima na dolasku, počašćeni smo od strane Agencije za odgoj i obrazovanje što su nam pružili mogućnost da budemo domaćini ovog skupa.“ – rekao je ravnatelj Alen Kovačević, a nakon uvodnog govora uslijedio je obilazak Glazbene škole.

Stručni skup vodit će viši savjetnik za umjetničke škole pri Agenciji za odgoj i obrazovanje Marko Majstorović.

„Iznimna mi je čast i zadovoljstvo da smo se danas okupili u ovako velikom broju, u mom gradu i u mojoj školi. Ovu školu sam i ja pohađao, ne u ovom obliku kao što je danas, ali školu koja zaista proizvodi izvrsne kadrove i koja ima jako dobre nastavnike, a oni su ti koji razvijaju i unaprjeđuju hrvatsko obrazovanje.“ – rekao je uvnodno Marko Majstorović.

Tijekom dvodnevnog programa održat će se nekoliko predavanja raznih tema vezanih za obrazovanje i nastavu u glazbenim školama.

• Od školske razmjene zborova do međunarodnih projekata – iskustva i mogućnosti, Darija Kivač, prof. savjetnica, gimnazija „Fran Galović“ Koprivnica, Kristina Vladušić, prof. mentorica, I. gimnazija Zagreb.
• Misliti projektno – glazbena škola i sustav umjetničkog obrazovanja, Sunčana Bašić, ravnatelj mentor, dipl. muzikolog, Glazbena škola Franje Kuhača Osijek.
• Fakultativna nastava – nove mogućnosti u umjetničkim školama, Tin Tonković, mag. mus., Glazbena škola Požega.
• Mini produkcija školskoga benda Glazbene škole Požega, Tin Tonković, mag. mus., Glazbena škola Požega.
• Pilates u funkciji preventive i rehabilitacije specifičnih ozljeda kod plesača suvremenog plesa, Irena Jeričević, prof. mentor, Umjetnička plesna škola Silvije Hercigonje.
• Igrom do znanja, Tomislava Karačić Šoljić, prof. savjetnica, Glazbena škola Franje Kuhača Osijek.
• Somatski pristup tijelu – princip efikasne neuromuskularne re-edukacije, Jasna Čižmek Tarbuk, prof. savjetnik, Umjetnička škola Franje Lučića, Velika Gorica.
• Vrednovanje kao preduvjet za razvoj kvalitete suvremene umjetničke škole, Ozana Bijelonjić, prof. mentor, XV. gimnazija Zagreb i Marko Majstorović, prof., viši savjetnik za umjetničke škole, Agencija za odgoj i obrazovanje.
• BESS – suvremeno poimanje učenja Rudolfa Labana, Jasmina Zagrajski Vukelić, prof. savjetnik.
• Uvod u notografiju u okviru fakultativnog predmeta osnove glazbene informatike, Boris Klarić, prof. savjetnik, Glazbeno učilište Elly Bašić, Zagreb.