Kultura

[FOTO] Dodijeljene nagrade učenicima za uspjeh na državnim natjecanjima

19-09-2023 • 10:35
Rva
Dodijeljene nagrade učenicima za uspjeh na državnim natjecanjima

Upriličen je Svečani prijem za učenike i mentore koji su ostvarili značajne rezultate na natjecanjima iz kataloga natjecanja i smotri učenika i učenica Republike Hrvatske, Agencije za odgoj i obrazovanje, strukovnom natjecanju WorldSkills Croatia, Agencije za strukovno obrazovanje i obrazovanje odraslih.

Županica Antonija Jozić naglasila je kako Požeško-slavonska županija nastoji biti „županija znanja“.

„Mi smo se kao županija odredili da želimo biti „županija znanja“, da želimo biti županija u kojoj naši mladi imaju priliku iskazati svoje talente i postati ono najbolje što mogu biti. Ovaj susret je ujedno i prilika da vas promoviramo te da javnost i cijela naša županija znaju tko su ti mladi ljudi koji osvajaju državna natjecanja. Čestitam vašim mentorima na svom trudu i ustrajnosti pri radu koji su odradili s vama, čestitke vašim ponosnim roditeljima i naravno velika čestitka od srca svima vama jer ste dokazali da se trudom, angažmanom i znanjem mogu postići rezultati.“ – rekla je županica Antonija Jozić.

Nagrade za učenike koji su osvojili prvo, drugo ili treće mjesto na državnim natjecanjima iz predmeta koji su obvezni na državnoj maturi su u visini od 200,00 eura, a za mentore u visini od 100,00 eura. Učenici koji su osvojili prvo, drugo ili treće mjesto te sudjelovali na državnoj smotri Lidrano u pojedinačnoj kategoriji, nagrađeni su u iznosu od 100,00 eura, a njihovi mentori u iznosu od 60,00 eura. Domaćin Svečanog prijema bila je Glazbena škola Požega, a u programu su se predstavili učenici škole sa svojim glazbenim izvedbama.