Društvo

[FOTO] Brestovačka fišijada okupila 35 majstora, najbolji fiš napravila ekipa ŠRU “Veličanka” Trenkovo

29-05-2023 • 20:34
Rva
Kao najbolji pokazali su se već dokazani fiš majstori iz Športsko-ribolovne udruge "Veličanka" iz Trenkova. Prije samog natjecanja su u šali istaknuli kako su ovaj puta došli po sve tri nagrade - no, to ipak nije bila šala.

Druga po redu Brestovačka fišijada već se pretvorila u ozbiljno natjecanje, pa je tako ove godine privukla 35 majstora fiš paprikaša. Na ribnjaku iznad Starog Brestovca, osim ekipa i njihovih gostiju, okupio se velik broj posjetitelja i ljubitelja fiša i šarana na rašljama.

Drugu Brestovačku fišijadu organiziralo je Športsko-ribolovna udruga “Klen” iz Brestovca uz pokroviteljstvo Općine Brestovac i Turističke zajednice Zlatni Papuk, ali i podršku ostalih udruga s brestovačkog područja – od vatrogasaca, lovaca, folkloraša i drugih. Svi su oni imali svoje ekipe za kuhanje fiša i natjecanje, a u goste su im došla i prijateljska društva. Za glazbeni program i dobru atmosferu tijekom cijelog popodneva pobrinuo se DJ Pavka, dok će navečer svirati popularni tamburaški sastav Žute dunje.

Za tri najbolja fiša organizatori su pripremili vrijedne nagrade, a kao najbolji pokazali su se već dokazani fiš majstori iz Športsko-ribolovne udruge “Veličanka” iz Trenkova. Oni su na već puno fišijada odnosili prve i druge nagrade, a ove godine su došli s čak tri ekipe. Prije samog natjecanja su u šali istaknuli kako su ovaj puta došli po sve tri nagrade – no, to ipak nije bila šala.

Tri najbolja fiš paprikaša bila su od Športsko-ribolovne udruge “Veličanka” iz Trenkova. 

Treće mjesto osvojio je Ivan Jerković, drugo mjesto osvojio je Vjekoslav Bajić, a prvo mjesto osvojio je fiš majstora Maria Matijevića. Nagrade su dodijelili županica Požeško-slavonske županije Antonija Jozić, zamjenik županice Ferdinand Troha i načelnik Općine Brestovac Zdravko Mandić.