Scena

Festival graševine u Kutjevu – Koncert Harisa Džinovića

02-06-2023 • 22:08
Rva
Ove subote graševine na njezinom trgu neće nedostajati. Umjereno konzumiranje vina dokazano potiče pozitivne emocije, a Turistička zajednica Grada Kutjevo dodatno je pripremila i zabavni program za sve generacije.

Festival graševine održava se i ove godine u Kutjevu uz bogat program, neke nove aktivnosti i naravno veliki koncert za kraj. Ove subote sve započinje od 10 sati održavanjem vinskih radionica, a nakon toga se održava salon vina. Za radionice se možete prijaviti putem službene internetske stranice.

Graševine na njezinom trgu neće nedostajati. Umjereno konzumiranje vina dokazano potiče pozitivne emocije, a Turistička zajednica Grada Kutjevo dodatno je pripremila i zabavni program za sve generacije.

Na trgu će oko centralne pozornice biti postavljeni štandovi kutjevačkih vinara i lokalnih OPG-ova. Ulaz na sva događanja na Trgu graševine je slobodan.

“Na Trgu graševine će se od 17 sati održavati eno-gastro sajam te zabavni program za odrasle i djecu. Tu je naravno i vinski maratondječja utrka traktora i vinska alka od 17,30 sati te dodjela nagrada. Nakon zabavnih aktivnosti slijedi nam glazbeni dio programa, nastupit će Tamburaški sastav Paori od 20 sati, a od 22 sata nam slijedi koncert glazbene zvijezde Harisa Džinovića.“ – rekla je direktorica Turističke zajednice Grada Kutjeva Anita Majstorović.

Festival graševine se etablirao kao jedan od najvažnijih manifestacija u Kutjevu, pogotovo nakon prošlogodišnje na kojoj je bio impozantan broj posjetitelja, naglasio je Josip Budimir, gradonačelnik Grada Kutjeva.

“Mi našu kraljicu vinski sorti – graševinu, nastojimo podići na još višu razinu i profilirati se kao svjetska destinacija vinskog turizma. Kroz ovu manifestaciju, ali i kroz naše ostale projekte – Kuću graševine koji je pri kraju, našeg Trga graševine koji planiramo urediti, sve ono što se u Kutjevu događa i što je naša nit vodilja je bazirano uz graševinu. Potrudili smo se sastaviti što zanimljiviji program za ovogodišnji Festival, da privučemo što veći broj posjetitelja. Nastojat ćemo i ove godine zadržati se na nivou prošlogodišnje posjećenosti, ako ne i podići letvicu iznad. Svake godine se trudimo uvesti neku novinu, to je ove godine vinska alka, o kojoj nećemo otkriti previše, prepustit ćemo da posjetitelji sami vide o čemu se radi. Pozivam sve na Festival graševine u Kutjevo 3.6., da uživamo u svemu onome što smo pripremili.“ – rekao je gradonačelnik Josip Budimir.