Sport

Ekipa Caffe bara “Samson” s 12 pogodaka počela svoj nastup na Božićnom malonogometnom turniru

28-12-2023 • 07:54
Rva
U Sportskoj dvorani Tomislav Pirc odigrane su utakmice trećeg natjecateljskog dana 32. Božićnog malonogometnog turnira "Požega 2023"

Sportskoj dvorani Tomislav Pirc odigrane su utakmice trećeg natjecateljskog dana 32. Božićnog malonogometnog turnira “Požega 2023” za kategorije veterana i seniora. Prvo je odigrana jedna  veteranska utakmica u kojoj je Rampa – COR s uvjerljivih 6:2 bila bolja od Restorana Marta, a nakon toga je odigrano 9 susreta u seniorskoj konkurenciji. 

Nositelj skupine 7. Caffe bar Vertigo je na vlastiti zahtjev odigrao dvije utakmice. Prvo su “Vertigovci” uvjerljivo pobijedili NK Dinamo Rajsavac rezultatom 5:0 ali su nakon toga poraženi od ekipe Svrake rezultatom 0:3. Tako je Vertigo u tri susreta ostvario 1 pobjedu i 2 poraza i oprostio se od ovogodišnjeg turnira već nakon grupne faze. Caffe bar Vertigo dugi niz godina nastupa na požeškom turniru i ova ekipa jedino nije uspjela osvojiti 1. mjesto iako je često nastupala u završnoj večeri i osvajala 2., 3. i 4. mjesto. Prošle godine je Vertigo stigao do četvrtfinala, ali već tada je u toj ekipi počela smjena generacija, a i ove godine je nastupio skroz promijenjeni sastav. 

Ekipa MNK Autodijelovi Barišić III je ostvarila uvjerljivu pobjedu rezultatom 5:0 nad ekipom 1986 – Pž, a u toj skupini uspješni su bili i igrači MNK Autodijelovi Barišić II koji su svladali Platinum&Gloriju rezultatom 3:0. 

Darmopil Instalacije su rezultatom 3:1 bile bolje od Wiener osiguranja. U novogradiškom dvoboju uspješniji su bili igrači Caffe bara La Gazzetta / AS Jurić koji su rezultatom 3:1 svladali Caffe bar Avangard. U 9. minuti Kristijan Jakić je doveo La Gazzettu u vodstvo, a već dvije minute stvari je na početak vratio Dinko Matošević koji je zabio za 1:1. Novo vodstvo La Gazzetti donio je u 21. minuti Filip Bungić, a konačnih 3:1 postavio je u posljednjim trenucima susreta Nikola Eller, najbolji igrač 17. BMNT “Požega 2017”

Najuvjerljiviju pobjedu dosadašnjeg dijela turnira ostvarili su igrači prošlogodišnjeg viceprvaka Caffe bara Samson koji su u svom prvom nastupu na ovogodišnjem turniru sa visokih 12:0 porazili mladu ekipu Mozzart beta. Nakon što na prošlom turniru nije nastupio zbog ozljede Tomislav Žuljević se na požeški turnir vratio sa 4 pogotka u ovoj utakmici. Prije dvije godine postigao je dva gola u finalu koje je Samson dobio i sigurno im je mnogo nedostajao na prošlom turniru. Dvadesetdevetogodišnji napadač Tomislav Žuljević koji je trenutno igrač NK Svačić (Stari Slatinik) je i rekorder požeškog turnira po osvojenim trofejima za najboljeg strijelca turnira te ih je skupio već 4, a zanimljivo je da je najbolji strijelac turnira bio sa 4 različite ekipe (2014 – SMC Pleternica, 2016 – Autodijelovi Tokić, 2018 – Vallis Aurea, 2019 – Caffe bar Samson).

Caffe bar Castrum Kaptol je rezultatom 5:2 pobijedio mladu ekipu Žuje. U posljednjem susretu 3. dana igrači DT Logistike su dobili Vladorenu Pizzeriu Mama mia rezultatom 3:0. 

Turnir se nastavlja sutra (četvrtak, 28. prosinca) kada će se od 16,40 do 23,20 sati odigrati ukupno 10 utakmica (5 veteranskih / 5 seniorskih). Veterani će odigrati posljednje kolo po skupinama nakon čega će biti poznati svi četvrtfinalisti. 

Ponovno će na parket Grabrika i ekipa Caffe bara Samson koja će od 19,20 sati protiv Darmopil Instalacija odlučiti o prvom mjestu skupine 8. “Darmopili” su ostvarili dvije pobjede u dva susreta i osigurali plasman u drugi krug. Prošle godine su svoj nastup završili u osmini finala, a sada sigurno očekuju da naprave i koji korak dalje. 

Na vlastiti zahtjev dvije utakmice odigrat će ekipa MNK Moby dick Batrina koja će prvo od 20,40 sati igrati protiv branitelja naslova, ekipe COR d.o.o., a nakon toga od 22,00 sata protiv mlade ekipe Luks Grada.

Zanimljiva bi trebala biti i posljednja utakmica dana, od 22,40 sati između Autoservisa Gile i Horeca Caffe bara Zeus, dvije ekipe koje su u svojim prvim susretima ostvarile pobjede. Nositelj skupine 4, ekipa Prvče koja je na prošlom turniru osvojila 4. mjesto je u svojoj prvoj utakmici na ovogodišnjem turniru poražena od Horeca Caffe bara Zeus, a svoje prve bodove će tražiti od 21,20 sati protiv NK Croatie 74. 

Svi rezultati dostupni su na stranici Požeškog športskog saveza