Scena

Edukativno studijsko putovanje vinara i ugostitelja iz Zlatne Slavonije u Sloveniju i Italiju

25-11-2023 • 08:58
Rva
Putovanje im je pružilo priliku za učenje, razmjenu iskustava te upoznavanje enološke i gastronomske ponude te direktan razgovor s vlasnicima i voditeljima vinarija i restorana.

U organizaciji Turističke zajednice Požeško-slavonske županije, vinari i vlasnici ugostiteljskih objekata s područja Zlatne Slavonije sudjelovali su u trodnevnom edukativnom studijskom putovanju kroz vrhunske vinarije i primjere ugostiteljske ponude destinacije Goriška brda u Sloveniji i Collio u Italiji.

Putovanje im je pružilo priliku za učenje, razmjenu iskustava te upoznavanje enološke i gastronomske ponude te direktan razgovor s vlasnicima i voditeljima vinarija i restorana.

Sudionici su imali priliku vidjeti poslovanje nekih od najrenomiranijih vinarija i restorana, istražujući različite aspekte proizvodnje vina i gastronomije, ali isto tako i primjere grešaka koje se u poslovanju čine te vidjeti njihove učinke s pozicije gosta.

Ključni cilj ovog studijskog putovanja bio je prijenos znanja i razmjena iskustava među vinarima i vlasnicima ugostiteljskih objekata koji su imali priliku upoznati se s primjerima dobre prakse.

Turistička zajednica Požeško-slavonske županije ističe važnost ovakvih inicijativa za daljnji razvoj enološkog i gastronomskog turizma, a što je i jedna od smjernica dokumenta Strateški i operativni plan razvoja održivog turizma Požeško-slavonske županije do 2030. godine (u donošenju). Sudionici su izrazili zadovoljstvo organizacijom te istaknuli da su stekli vrijedna iskustva kao i uvid u bolje vlastito pozicioniranje na tržištu. Ovo studijsko putovanje dio je edukativnih programa koji za cilj imaju podizanje kvalitete gastronomske ponude s naglaskom na unapređenje prezentacije lokalne eno gastronomije Zlatne Slavonije.