Kultura

Dvije koreografije Plesne radionice Ilijane Lončar u finalu TREPS-a

30-03-2023 • 07:17
Rva
Dvije koreografije Plesne radionice Ilijane Lončar u finalu TREPS-a

Umjetnička organizacija Plesna radionica Ilijane Lončar nedavno se vratila s uspješnog gostovanja u Zagrebu gdje se predstavila stručnom žiriju s ukupno 6 koreografija od kojih su dvije prošle s visokim brojem bodova u finale. Finale će se održati 21. svibnja u Centru za kulturu Trešnjevka. Upravo je stiglo i pismeno izvješće žirija 18. TREPS susreta plesnih grupa za kategoriju  Suvremeni ples i modern, dodaju iz UO Plesna radionica Ilijane Lončar.

U tri dana Susreta plesnih grupa u kategoriji „Suvremeni ples“ u službenom programu je nastupilo 15 plesnih skupina/studija/radionica te, izvan konkurencije, jedna umjetnička škola („Fortuna Pintarić“ iz Koprivnice). Od 32 plesne točke žiri je trebao odabrati i odabrao je 10 najuspješnijih za 18. TREPS festival plesa.

Najbrojniji u smislu prikazanih koreografija, u 3 dobne skupine, dobro poznati plesni studio, UO Plesna radionica Ilijane Lončar u svakom pogledu održava visoke kriterije rada. Koreografije su osmišljene. izrađene i primjerene uzrastu, kao i odabir glazbenog predloška. Od šest vrlo kvalitetnih radova, najviše ocjene su dobila dva specifična. Solo Raspadnuto-složena je impresivan u izražajnosti male plesačice Zare Šubare koja suvereno vlada scenom, dok je Ooopa! rijetko duhovito, kazališno zaigrana i odigrana koreografija, stoji u pismenom izvješću žirija.