Društvo

Dođite na Dan otvorenih vrata policije

22-05-2023 • 07:25
Rva
Srednjoškolci, nezaposleni, ali i svi građani koje zanima što sve policija radi, mogu doći na Dan otvorenih vrata policije.

U srijedu 24. svibnja 2023. u Požegi u Osječkoj ulici 33 na prostoru sportskih terena Tehničke škole, u cilju promidžbe zanimanja policajac/policajka održat će se Dan otvorenih vrata policije. Srednjoškolci, nezaposleni, ali i svi građani koje zanima što sve policija radi, mogu doći u vremenu od 11 do 14.30 sati  razgledati policijsku opremu i vozila, porazgovarati s policijskim službenicima i pogledati pokazne vježbe.

Program Dana otvorenih vrata policije odvijat će se prema sljedećem rasporedu:

11 sati – službeno otvaranje uz prisustvo predstavnika Policijske uprave požeško-slavonske, pravosudne policije  i prigodno obraćanje,
11,10 sati – pokazna vježba prolaska poligona,
11,20 sati – pokazna vježba pravosudne policije,
11,30 sati – pokazna vježba Interventne jedinice policije,
11,30 do 14.,30 – razgledavanje policijske opreme i vozila.

Također će se za učenike druge smjene program odvijati prema sljedećem rasporedu:

13,30 sati – pokazna vježba prolaska poligona,
13,40 sati – pokazna vježba pravosudne policije,
13,50 sati – pokazna vježba Interventne jedinice policije.

Iz Policijske uprave požeško-slavonske pozivaju sve građane da posjete Dan otvorenih vrata policije te saznaju nešto više o policijskom pozivu te o tome kako i sami mogu postati policajci ili policajke.

“Podsjećamo da Ministarstvo unutarnjih poslova trenutno ima raspisana dva natječaja. Jedan je namijenjen osobama koje nisu starije od 28 godina i završile su srednju školu, a riječ je o Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka.

Drugi natječaj namijenjen je mladima koji nisu stariji od 19 godina i završili su prva dva razreda srednje škole u četverogodišnjem trajanju, a riječ je o upisu učenika u III. razred srednje Policijske škole ”Josip Jović”. Sve koji završe bilo koji od ova dva oblika školovanja čeka siguran posao, a imaju i mogućnost napredovanja i nastavka školovanja.” – poručili su iz PU požeško-slavonske.