Politika

Dodijeljene potpore poduzetnicima: “Zahvaljujem vam se na svemu što činite za razvoj gospodarstva”

14-12-2023 • 11:18
Rva
Dodjeljuju se značajna sredstva od gotovo 200 tisuća eura, a koja su osigurana iz proračuna Požeško-slavonske županije, istaknula je županica Jozić.

Danas su u prostoru Velike županijske vijećnice u Požegi dodijeljeni Ugovori iz Programa dodjele potpora male vrijednosti u svrhu poticanja razvoja gospodarstva i Programa potpore poljoprivredi Požeško-slavonske županije poduzetnicima i pčelarima, naknadno na dodjelu koje je održana u utorak za područje gradova Pakraca i Lipika. Potpore su dodijeljene na temelju javnih poziva raspisanih tijekom listopada ove godine, a koji su direktno usmjereni razvoju gospodarstva, njegove specifične grane turizma te očuvanju pčelinjeg fonda. Subjektima s područja Pakraca i Lipika dodijeljeno je 19 potpora u ukupnom iznosu 36.304,74 EUR, za koje su sredstva osigurana u proračunu Požeško-slavonske županije.

U Požegi je danas dodijeljeno 66 ugovora za razvoj gospodarstva, u iznosu nešto više od 162 tisuće eura, za Javni poziv u svrhu razvoja turizma odobreno je 12 potpora u vrijednosti nešto više od 13 tisuća eura, dok je na Javni poziv pčelarima odobreno 26 potpora u vrijednosti nešto manje od 10 tisuća eura, istaknula je Jelena Ferdebar Hak, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo.

„Mi smo ove godine kao Skupština Požeško-slavonske županije donijeli program razvoja gospodarstva za Požeško-slavonsku županiju, kroz taj program definirali smo mjere i potpore, a na temelju toga programa raspisani su i ovi Pozivi. Mislim da su ove potpore malo izdašnije nego što su nekad u prošlosti bile, ja vam svima od srca čestitam na realizaciji vaših projekata. Mi smo prije dva dana u Lipiku podijelili ugovore za poduzetnike, obrtnike i pčelare s područja Pakraca i Lipika, njih devetnaest. S ovim danas imamo ukupno 104 ugovora, te se dodjeljuju značajna sredstva od gotovo 200 tisuća eura, koja su osigurana iz proračuna Požeško-slavonske županije.“

„Ono što bih vam htjela najaviti već sada je kako će sljedeće godine ovakav poziv biti objavljen ranije, vjerojatno u prvom kvartalu 2024. godine i moći ćete prijaviti ono u što planirate investirati u toj godini. Sada ste bili u prilici prijaviti se samo s onim što ste imali realizirani i za to dobiti nekakvu potporu, kao refundaciju, ali iduće godine idemo na model da unaprijed možete prijaviti što planirate, pa ako prođete, idete u realizaciju toga projekta. Čestitam na potporama i zahvaljujem vam se na svemu što činite za razvoj gospodarstva Požeško-slavonske županije.“ – rekla je županica Antonija Jozić.