Politika

Dodijeljena sredstva udrugama branitelja: „Svi vi čuvate istinu o domovinskom ratu i pronosite ju do današnjeg vremena“

08-05-2023 • 11:59
Rva
„Svi smo mi na neki način zaduženi prenositi tu istinu, a tko će bolje nego vi koji ste aktivni sudionici tih vremena u kojima se stvarala neovisna i suverena Republika Hrvatska."

Požeško-slavonske županija raspisala je Javni poziv za financiranje programa i projekata iz područja socijalne i zdravstvene skrbi i humanitarne djelatnosti, te zaštite i promicanja vrijednosti i istine o Domovinskom ratu za 2023. godinu. Danas su u Velikoj vijećnici Županije potpisani i dodijeljeni ugovori predstavnicima udruga proisteklih iz domovinskog rata. Na poziv se javilo devetnaest udruga s 23 programa, a ugovore je uručila požeško-slavonska županica Antonija Jozić.

„Svi smo mi na neki način zaduženi prenositi tu istinu, a tko će bolje nego vi koji ste aktivni sudionici tih vremena u kojima se stvarala neovisna i suverena Republika Hrvatska. Čast mi je da vas mogu pozdraviti na svečanom uručivanju ugovora o dodjeli sredstava kojima ćete vi provoditi svoje aktivnosti i projekte. Tradicionalno ćemo se okupiti, kao što smo to i prošle godine učinili, uoči 30. svibnja kada proslavljamo Dan državnosti – jedan lijep dan koji je ponovno vraćen hrvatskom narodu na ponos tih vremena. Čestitam svima na ostvarenim sredstvima, vjerujem da će to biti još jedna potvrda da Požeško-slavonska županija stoji iza svojih branitelja i svih onih koji su u tim teškim i krvavim vremenima stvarali Hrvatsku – na tome Vam od srca zahvaljujem.“ – rekla je županica Antonija Jozić.