Scena

Dani Okusa Zlatne Slavonije: „Otvorite apetit i uživajte u okusima tradicionalnih jela“

18-11-2023 • 07:46
Rva
Dani Okusa Zlatne Slavonije otkrivaju pravu slavonsku gozbu u osam ugostiteljskih objekata naše županije.

Dana 17. studenog službeno su započeli četvrti nacionalni Dani okusa hrvatske tradicije koje zajednički organizira dvanaest županijskih turističkih zajednica u suradnji s lokalnim ugostiteljima, nosiocima standarda Okusi hrvatske tradicije. Ovaj događaj, koji se održava u više od 100 restorana, prilika je da se predstavi raznolikost i bogatstvo lokalnih, izvornih i tradicijskih kuhinja, vrhunskih vina i domaćih poljoprivrednih proizvoda

Svaki restoran pripremio je dva menija od najmanje tri slijeda koje će oplemenjivati i čaša domaćeg pića. Cijene tako oblikovanih menija kreću se u rasponu od 10 do 30 Eura, a u ponudi će biti od petka 17.11. pa do prve nedjelje prosinca 2023.

“Cilj je ovog projekta privući sve ljubitelje tradicijske kuhinje u restorane koji nose oznaku Okusi tradicije kako bi im pomogli promovirati upravo ta tradicijska jela i sačuvati ih od zaborava. Danas smo pridružili 4 nova objekta što je i potvrda da projekt raste. Trenutno je u projekt Okusi uključena gotovo cijela kontinentalna Hrvatska, a nadamo se da će se u narednom razdoblju pridružiti još županija.” – istaknuo je Marcel Medak, direktor Turističke zajednice Bjelovarsko-bilogorske županije i predsjednik Savjeta projekta.

U Požeško-slavonskoj županiji osam je ugostiteljskih objekata koji su predstavili svoje menije za Dane okusa Zlatne Slavonije.