Sport

Članovi HPD-a Sokolovac sudjelovali na Međunarodnom danu planina

12-12-2023 • 07:29
Rva
Bio je ovo 18. izlet u nepoznati Papuk na Međunarodni dan planina u organizaciji Parka prirode Papuk i Udruge Slavonski planinari

Park prirode Papuk, Udruga Slavonski planinari i članovi Hrvatskog planinarskog društva Sokolovac Požega su uz ostale okupljene planinare obilježili Međunarodni dan planina tradicionalnim izletom na južnim padinama Papuka pod radnim nazivom Markovac-Vranić-Nježić. Polazna točka izleta bila je u Markovcu Požeškom gdje se u ranim jutarnjim satima okupilo više od stotinu planinara iz više hrvatskih županija.

Većim dijelom dionice planinare je pratilo oblačno i kišovito vrijeme kao i snježna idila na višim obroncima Papuka

„Nakon pozdravne riječi organizatora krenulo se trasom do neaktivnog pjeskolova kvarcnog pijeska dalje do magistralnog dalekovoda prema kontrolnoj točki Poljana (530 m.n.v.). U nastavku trase put vodi do vidikovca  na  rubu šume iznad Nježića odakle je slijedio spust do polazne točke u Markovcu. Treba napomenuti da se godinama kvarcni pijesak iz pjeskolova u blizini Vranića koristio za potrebe staklarske industrije u Lipiku. Nakon ishodane trase organizator je za sve planinare pripremio ukusan planinarski grah.“ – poručili su iz HPD-a Sokolovac Požega.

Bio je ovo 18. izlet u nepoznati Papuk na Međunarodni dan planina u organizaciji Parka prirode Papuk i Udruge Slavonski planinari. Vodič izleta ispred Društva je bio Dragan Davidović.

Foto: HPD Sokolovac Požega i Park prirode Papuk FB